Bangladeş'te Arakan Protestoları Devam Ediyor

Myanmar’da Müslümanlara yapılan şiddetten kaçanlara kucak açan Bangladeş’te, Arakan’da yapılan zulme karşı eylem ve protestolar devam ediyor.

Bangladeş İslami Partilerin Topluluğu (BİPT) tarafından bugün cuma namazı sonrası Baitul Mukarram Camii önünde Arakan için yine protesto gösterisi düzenlendi.

Gösteriye yaklaşık 50 İslami parti ile birlikte kurulan BİPT liderleri ve binlerce kişi katıldı.

BİPT Başkanı Noor Hossain Kasami, Arakan’da süren katliamı büyük nefretle kınadıklarını belirterek, "Arakan’da Müslümanlara yönelik devam eden katliamda sadece Arakanlı Müslümanların kanı dökülmedi. Dünyada yaşayan tüm Müslümanların kanı döküldü. Gözümüzün önünde bu katliam hemen durdurulmalı. İnsanlığa karşı bu katliamı büyük nefretle kınıyoruz. Bangladeş Hükümeti, Rohingyalı Müslümanları kabul ettiği için teşekkür ediyoruz. Ancak Rohingyalıların yaşadığı kamplarda hala gerekli yardımlar ulaşmadı. Açlıktan ölen insanlar bile var. Yeni doğum yapan anneler yemeksiz ve sütten kesiliyor. Bunun sonucunda çocuklar hayatlarını kaybediyor. Acilen bu kriz için Bangladeş Devleti ve uluslararası devletlerden gerekenlerin yapılmasını istiyoruz" dedi.

Protesto gösterisine cuma namazından çıkan binlerce Bangladeşli de katıldı.

Kaynak: İHA