'Avrupa Hareketlilik Haftası'

Avrupa Hareketlilik Haftası'nın, Bartın’da çeşitli etkinliklerle kutlanacağı bildirildi.

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, Avrupa Hareketlilik Haftası'nın, sürdürülebilir şehir hareketliliğine ilişkin her yıl düzenlenen bir kampanya olup Avrupa Komisyonu Hareketlilik ve Ulaşım Genel Müdürlüğü’nün siyasi ve mali desteğiyle düzenlendiğini söyledi.

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında yürütülen kampanya hedefinin, Avrupa'daki yerel makamları sürdürülebilir taşımacılık önlemlerini sunma ve teşvik etmeye yöneltmek ve kişileri araç kullanımına alternatif çözümler üretmeye davet etmek olduğunu dile getiren Akın, şunları kaydetti:

'Bu hafta, katılımcı kasaba ve şehirlerin bir veya birkaç alanı bir gün boyunca sadece yayalar, bisikletliler ve toplu taşıma için ayırdıkları 'Otomobilsiz Kent Günü' etkinliğiyle sona ermektedir. 2002’de başlamasından bu yana, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın etkisi hem Avrupa’da hem de dünyada sürekli olarak artmaktadır. Geçen yıl kampanyaya rekor düzeyde katılım olduğu görülmüştür. 51 ülkeden 2 bin 427 kasaba ve şehir kaydolmuştur. Bu yılki Avrupa Hareketlilik Haftası teması ilk kez çocukken karşılaştığımız kavram olan 'paylaşmak' olarak belirlenmiştir. Paylaşılan taşımacılık biçimlerini kullanarak masraflarımızı ve karbon ayak izimizi azaltabiliriz. En iyi tarafı, yeni kişilerle tanışabilir ve yolculuğumuzu daha sosyal hale getirebiliriz.'

Paylaşılan her aracın yaklaşık 15 özel aracın trafikten çekilmesini ulaşım türlerini daha kolay şekilde beraber kullanabilmeyi sağladığına işaret eden Akın, 'Bu çağrı altında ülkemizde farklı iller ile Bartın olarak da belediyemizin öncülüğünde 16-22 Eylül tarihlerinde Hareketlilik Haftasını çeşitli aktivitelerle kutlayacağız. Bartın Belediyesi olarak amacımız kenti daha yaşanabilir bir hale getirmek.' dedi.

Akın, yarın Belediye Sosyal Tesislerinden Gazhane Parkı’na yürüyüşle başlayacak etkinlikler kapsamında sosyal, kültürel ve sportif etkinlikleri düzenleneceğini de aktardı.

Kaynak: AA