Anadolu'da 'Bioorganic Medicinal Chemistry And Natural Products' Çalıştayı

Anadolu Üniversitesi ve Japonya Kumamoto Üniversitesinin ortaklaşa düzenlediği “Bioorganic Medical Chemistry and Natural Products" çalıştayı, 14 Eylül Perşembe günü Kongre Merkezi Kırmızı Salonda gerçekleştirildi.

Anadolu'da 'Bioorganic Medicinal Chemistry And Natural Products' Çalıştayı
Çalıştaya Anadolu Üniversitesi, Kumamoto Üniverstesi, Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve Gazi Üniversitesinden olmak üzere 31 öğretim görevlisi katıldı.

Çalıştayda gerçekleşen oturumlarda öğretim görevlileri biyoorganik, tıbbi kimya ve doğal ürünler ile ilgili tecrübelerini ve araştırmalarını, ilaç tasarımı ile eczacılık alanındaki en son yenilikleri ve çalışmaları katılımcılara aktardılar. Öğlen oturumunun sonunda Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Öztürk ve Kumamoto Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Hirofumi Kai iki üniversite arasında öğrenci değişimi ve ortak çalışma kapsamında anlaşma imzaladı. Çalıştay Başkanı Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Özdemir anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi ve Japon Kumamoto Üniversitesi karşılıklı iş birliği ile anlaşma imzaladı. Bu anlaşmayla Kumamoto Üniversitesi öğrencileri burada, bizim öğrencilerimiz de Kumamoto Üniversitesinde eğitim alabilecek.” Çalıştay, 15 Eylül Cuma günü de Kongre Merkezi Kırmızı salonda devam edecek.
Kaynak: İHA