'27. Uluslararası Katibim Festivali' Başladı

Üsküdar Belediyesi tarafından bu yıl 27’ncisi düzenlenen 'Uluslararası Katibim Festivali' başladı.

Harem Otoparkı'nda gerçekleştirilen festivalin açılışında klasik otomobiller Üsküdar turu yaptı ve kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, festivalin 27 yıldır farklı renkleri, farklı noktaları, farklı insanları bir araya getirdiğini söyledi.

Üsküdar'ın bir tarih, sanat ve kültür şehri olduğunu dile getiren Türkmen, 'Üç gün boyunca bunların bütün özelliklerini çocuklara, gençlere ve yetişkinlere sunacağız. Başta il derneklerimiz olmak üzere katılımcılara ve geçmiş belediye başkanlarına teşekkür ediyorum.' dedi.

Festivalde mehteran gösterisinin ardından Arnavutluk, Bulgaristan, Makedonya, Bosna Hersek, Hindistan ve İran’dan gelen halk oyunları ekibi geleneksel halk dansları sundu. Festivalde çocuk oyunları ve kukla gösterilerinin yanı sıra Hacivat ve Karagöz gösterisi ilk kez dijital ortamda sergilendi.

Sunuculuğunu Ceyhun Yılmaz'ın yaptığı festivalin ilk gününde sanatçı Demet Akalın sahne aldı.

Festivalin ikinci gününde spor müsabakaları ve sokak basketbolu turnuvası gerçekleştirilecek. Suni plajda futbol müsabakalarının yapılacağı festivalde ayrıca sünnet şöleni düzenlenecek.

Kaynak: AA