11'İnci Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Devam Ediyor

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen ’Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu’ hafta sonunda dopdolu etkinliklerle sürecek.

11'İnci Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu Devam Ediyor
Sempozyum etkinlikleri kapsamında vatandaşların yoğun katılım göstermesi beklenen keyifli yarışmalar da düzenlenecek. 16 Eylül tarihinde düzenlenecek genç aşçılar yemek yarışması 10:00 - 17:00; torna yarışmaları ise 14:00 - 17:00 saatlerinde Eti Eski Fabrika alanında gerçekleşecek. 17 Eylül Pazar günü ise yine Eti Eski Fabrika alanında düzenlenen down sendromlu çocuklar arası yemek yarışması etkinliği renkli görüntülere sahne olacak. Pazar günü Neo AVM’de gerçekleşecek yöresel yemek yarışması da sempozyumun yoğun katılım ile gerçekleşecek etkinlikleri arasında yer alıyor.

"Müzik ziyafeti devam edecek"

Sempozyum süresince devam eden konser programları bu hafta sonu boyunca da aralıksız sürecek. 16 Eylül akşamı sevilen sanatçı Mehtap Meral, şarkılarını Eskişehirliler için söyleyecek. 17 Eylül akşamı ise Mesut Girgin ile devam edecek. Sempozyum kapsamında gerçekleştirilecek tüm konserler, tamamen ücretsiz olacak. Konserler, Eti Eski Fabrika alanında saat 20.30’da başlayacak.

"Çini ve çömleğin ustaları sempozyum alanında"

El emeği ürünlerin sergilendiği stantlar da sempozyum süresince Eti Eski Fabrika alanında gezilebilecek. Meşhur Kütahyalı çini ustası Sıktı Olçar’ın kızı Nida Olçar’ın sempozyum alanında standı bulunuyor. Ayrıca Kınıklı çömlek ustası Osman Menteş de çalışmaları ile sempozyum alanında Eskişehirlileri bekliyor.

"Sanatseverler sergileri görebilecek"

11. Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında açılan sergiler de hafta sonu boyunca 10.00 - 20.00 saatleri arasında sanatseverleri ağırlamaya devam edecek. Fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in pişmiş toprak eserleri fotoğraf sergisi ve sempozyum sanatçılarının seramik sergisi Eti Eski Fabrika alanında, Hasan Şahbaz’ın seramik sergisi ise Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev’de beğeniye sunulacak.
Kaynak: İHA