Muş'ta FETÖ/PDY Operasyonu

Operasyonda aralarında asker, polis, öğretmen ve imamın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alındı.

Muş'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edilen 20 şüpheli gözaltına alındı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerince FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne yönelik çalışma yürütüldüğü belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

'İl merkezi ve ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı operasyonda, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün şifreli haberleşme programı 'ByLock'u kullandığı tespit edilen ve FETÖ/PDY silahlı terör örgütüyle irtibatı/iltisakı tespit edilen aralarında bir uzman çavuş, 4 öğretmen, bir imam, bir komiser yardımcısı ve bir astsubayın da bulunduğu 20 kişi gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda, 3 FETÖ/PDY terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitap, 108 CD/DVD, 6 adet bir dolar, 22 telefon, 22 sim kart, 9 hafıza kartı, 11 flaş bellek, 11 bilgisayar, 6 tablet, 2 fotoğraf makinası, bir ruhsatsız tabanca ve ajanda ele geçirilmiştir.'

Kaynak: AA