CHP Grup Başkanvekili Gök Açıklaması

'PKK'nın güçlenmesine, kollanmasına, himaye edilmesine ses çıkarmayan bir iktidarın, genel başkanımıza söyleyebileceği tek bir söz bile yoktur. Biz Tunceli'de PKK'ya karşı bayraklarımızla yürüdük. Sen ne yaptın? PKK'yı güçlendirdin''FETÖ ile mücadeleyi metal yorgunluğu diyerek geçiştirmeye çalışan bir Recep Tayyip Erdoğan zihniyeti var. Aslında o metal yorgunluğunun ne anlama geldiği çok açık. FETÖ ile mücadelede, AKP içerisinde hala o denli FETÖ ile irtibatlı insanlar var ki hangi birini açıklasınlar' 'Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlar Türkiye'nin utançla reddetmesi gereken bir manzaradır'

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 'PKK'nın güçlenmesine, kollanmasına, himaye edilmesine ses çıkarmayan bir iktidarın, bizim partimize, genel başkanımıza söyleyebileceği tek bir söz bile yoktur. Tunceli'de PKK'ya karşı bayraklarımızla yürüdük. Sen ne yaptın? PKK'yı güçlendirdin.' dedi.

Gök, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun terörün önlenmesiyle ilgili sözlerine ilişkin açıklamalarını hatırlatan Gök, partisinin, tüm terör örgütlerinin karşısında yer aldığını söyledi.

CHP'nin terör karşısında her zaman dik durduğunu dile getiren Gök, Kılıçdaroğlu'nun teröre karşı mücadelesi nedeniyle PKK'nın saldırısına uğrayan tek genel başkan olduğunu ifade etti.

Gök, şöyle konuştu:

'Geçmişte, PKK'nın eylemleri karşısında 'Operasyon yapmayın' diye talimat veren Recep Tayyip Erdoğan, bugün çıkmış Genel Başkanımıza 'Sen kimsin?' diyor. Biz de sana diyoruz; senin kim olduğun belli. Sıfır terörle aldığın ülkeyi, nasıl yangın yerine getirdiğin belli. İktidarın himayesi sayesinde PKK'nın güçlenmesine, kollanmasına, himaye edilmesine ses çıkarmayan bir iktidarın, bizim partimize, genel başkanımıza söyleyebileceği tek bir söz bile yoktur. Biz ne yaptık? Tunceli'de PKK'ya karşı bayraklarımızla yürüdük. Sen ne yaptın? PKK'yı güçlendirdin. Bir çift lafımız da Mahir Ünal'a var. Mahir Ünal kalkmış partimizi eleştiriyor. Mahir Ünal, Recep Tayyip Erdoğan'ın daha sonra reddettiği Dolmabahçe mutabakatında o koltuklarda oturanlardan biri sen değil miydin? Ne yaptın Dolmabahçe'de? Bunları anlatsana.'

Gök, terör sorununun ancak Meclis zemininde, meşru, hukuki ve şeffaf yöntemlerle çözülebileceğinin altını çizdi.

-'O iş öyle olmaz, yüzleşmekle olur'

FETÖ ile mücadelede siyasi ayağa ilişkin tek bir adımın dahi atılmadığını ileri süren Gök, Bylock listelerinin milletvekillerine ilişkin bölümünün açıklanmasını istedi.

'Nasıl oluyor da darbeci bir generalin ağabeyi Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanlığına getiriliyor?' diye soran Gök, şunları söyledi:

'FETÖ ile mücadeleyi metal yorgunluğu diyerek geçiştirmeye çalışan bir Recep Tayyip Erdoğan zihniyeti var. Aslında o metal yorgunluğunun ne anlama geldiği çok açık. FETÖ ile mücadelede, AKP içerisinde hala o denli FETÖ ile irtibatlı insanlar var ki hangi birini açıklasınlar. Metal yorgunluğu adı altında, FETÖ'cülükten değil, güya kendi partisini temizlemeye çalışacak aklı sıra. O iş öyle olmaz. O iş yüzleşmekle olur. Çıkaracaksın cesaretle, 'Benim partimde falancanın irtibatı vardır FETÖ ile. Yollarımı ayırıyorum'. Diyebilir mi? Diyemez.'

- Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşananlar

Levent Gök, cezaevinde tutuklu bulunan eski milletvekili Aysel Tuğluk'un vefat eden annesi Hatun Tuğluk'un cenazesinde yaşananlara da değindi.

Cenazeye saygının, kültürün ve dinin gereği olduğuna dikkati çeken Gök, 'Aysel Tuğluk'un annesinin cenazesinde yaşananlar Türkiye'nin utançla reddetmesi gereken bir manzaradır. Bu manzara Türkiye'nin manzarası değildir, olamaz. Buna hiçbirimizin izin vermemesi gerekmektedir. Bu olay Türkiye için bir utanç manzarası olmuştur. Yapılan, Türkiye'ye yakışmamıştır. Bu olaya karışanlar hakkında da gereği yapılmalıdır. Biz cenazelerde de birleşemeyeceksek nerede birleşeceğiz?' açıklamasını yaptı.

- 'Herhangi bir parti ile ittifak düşüncemiz yoktur'

Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla eğitim sorunlarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Gök, iktidarın bu alandaki politikalarını eleştirdi.

CHP Grup Başkanvekili Gök, TBMM İçtüzük değişikliğiyle ilgili de yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yapmayı planladıklarını bildirdi.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Gök, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) 25 Eylül'de yapmayı planladığı bağımsızlık referandumuna ilişkin soru üzerine, CHP'nin Irak'ın toprak bütünlüğünün korunmasından yana olduğunu vurguladı.

Gök, partisinin HDP ile ittifak yapabileceğine ilişkin iddialar olduğunun hatırlatılmasına, 'Biz CHP olarak toplumun tümünü kapsayan projelerimizle yolumuza devam ediyoruz. Her partinin ayrı programı, idealleri vardır. Herhangi bir parti ile ittifak düşüncemiz yoktur.' karşılığını verdi.

Kaynak: AA