CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!

Türkiye 'nin ana muhalefet partisi CHP'de sık sık gündeme gelen muhalif isimlere 'ses kesme' operasyonlarına bir yenisi de İzmir'de eklendi. Güzelbahçe'deki delege seçimlerinde mevcut ilçe başkanına karşı liste çıkaran Vedat Gezer ile ona destek veren Mine Bilir Şahin sürgüne yollandı..

CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!
CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!
Vedat Gezer, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ndeki görevinden alınarak Fen İşleri'ne verildi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nde görevli Mine Bilir Şahin de, ilçedeki balıkçı barınaklarında bulunan umumi tuvaleti akşam saatlerinde temizlemekle görevlendirildi..

CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2014'te kendisini protesto eden partilileri Meclis Grup Toplantısı'ndan 'Atın dışarı' diyerek kovdurmasının ardından, partide sık sık gündeme gelen 'ses kesme' operasyonlarının bir yenisi İzmir'de yapıldı. Partinin İzmir teşkilatında her ilçede yapılan seçimlerde kaos ve tartışmalar çıkarken, Güzelbahçe'de yapılan seçimlerde yaşanan bir olay 'Rezaletin bu kadarı da olmaz' dedirtti. Güzelbahçe'de CHP'li Belediye Başkanı Mustafa İnce, kendi desteklediği mevcut İlçe Başkanı Kazım Çam'a muhalif olan ve muhalif liste çıkaran İlçe Başkan Yardımcısı Vural Gezer'i ve Gezer'e destek veren belediye çalışanı Mine Bilir Şahin'i sürdü..


CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!

BAŞKAN ADAYINI SÜRDÜ
Pazar yapılan Kongrede Güzelbahçe ilçe başkanlığına da aday olduğunu açıklayan ve CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam'ın karşısına muhalif delege listesi çıkaran Vural Gezer'in Güzelbahçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ndeki görevine son verildi. 'Gençlerin önüne açın' sloganı ile mevcut başkanın karşısın çıkan Vural Gezer, ilk olarak belediyenin Fen İşleriMüdürlüğü'ne görevlendirildi. Gezer'e başkan yardımcısı Meleknur Kentli'nin imzası ile gönderilen görevlendirme yazısı tebliğ edildi..

CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!

UMUMİ TUVALET GÖREVİ
Vural Gezer muhalif olduğu için yediği sürgün ilçede konuşulurken, ikinci sürgün şok etti. İlçe Başkanlığı'na aday olan Vural Gezer'e destek veren Güzelbahçe Belediyesi çalışanı ve Parti içinden yakın çalışma arkadaşı Mine Bilir Şahin, yine Başkan Yardımcısı Meleknur Kentli'nin imzasıyla sürgün edildi. Ancak, Şahin'in akibeti daha ağır oldu. Evli ve bir çocuk annesi genç kadın, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'ne bağlı Sosyal Market'teki görevinden alındı ve akşamları bol bol alkol tüketilen ilçe balıkçı barınağındaki umumi tuvaleti temizlemekle görevlendirildi.

Sürgün yazısını alınca sinir krizi geçiren Şahin'e umumi tuvaletleri temizlemekle görevlendirildiği saatler ise, 15.00 ile 24.00 olarak belirtildi..

CHP'de muhalif kadına tuvalet cezası!

Şahin, ''Bu akla mantığı sığan bir olay değil. Bu kadın haklarına, insan haklarına aykırı bir şey. Sürgün kadar yapılan uygulama gururumu incitti. Ben ne yaptım? İş hayatım boyunca ne bir uyarım, ne de benim için hazırlanan bir tutanak yok. Muhalif olduğumuz için apor topar WC'ye sürdüler. Belediye içindeki park bahçelere gönderir, belediye binası içindeki WC'ye gönderir bir derece, ama bu umumi içkili restoranların tuvaletini temizlemeye göndererek intikam alıyorlar. Sadece Belediye Başkanı'nın desteklediği adaya destek vermediğim için, muhalif olduğum için bunu yapıyorlar. İstifa etmemi istiyorlar. Bu uygulamaya karşı dava açacağım. Onların demokrasi anlayışı bu mu? Sesini çıkaranın sesini kısıyorlar. Bu kişiler CHP'ye zarar veriyor. Bunlara karşı partide daha çok çalışmamız gerektiğine inancım arttı' dedi.

Şahin, bazı CHP'li milletvekillerinin bu olayın duyulmasının ardından kendisini arayıp destek vereceklerini söylediklerini ifade etti.

'SAVAŞA HAZIRIM'
Yeni Asır'da yer alan habere göre, çıkardığı listesi seçimi kaybeden Vural Gezer de başkan adaylığına soyunduğu için belediyedeki görevinden alınarak sürgün edildi.

Gezer, 'Ben ve arkadaşlarım artık CHP'de de gençlerin öne açılsın, adalet ve haksızlıklar son bulsun diye ortaya çıktık. Bize yapılan bu hareketle gördük ki, doğru bir karar vermişiz. Bu zihniyete karşı mücadele etmemiz gerektiği apaçık ortada. Biz bildiğimiz CHP idoelojisinden vazgeçmeden bu mücadeleye devam edeceğiz' dedi..