AK Parti'de Kongre Süreci

AK Parti Kütahya İl Başkanı Ali Çetinbaş, kongre sürecinde ilçe başkanlıkları için çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

Çetinbaş, parti binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, merkez ilçe dahil 13 ilçe başkanlığı için çalışmalarının tamamlandığını, 5 ilçe başkanı ile yola devam edeceklerini, 8 ilçe başkanının ise değişeceğini bildirdi.

Temmuz ayı itibariyle AK Parti'de kongre sürecinin başladığını hatırlatan Çetinbaş, nüfusu 5 binin altında olan 14 beldede atama yaptıklarını ifade etti.

5 Ağustos itibariyle Tunçbilek beldesinde kongre sürecinin başladığını anımsatan Çetinbaş, şöyle konuştu:

'Bugün itibariyle de Aslanapa ve Dumlupınar ilçe kongremizi bitirdik. Bu iki ilçemizde de mevcut başkanlarımız ile devam ediyoruz. Merkez ile birlikte 13 ilçe başkanlığımız için 'Bu işe bende talibim, bende başkan olmak istiyorum' diyen bütün kıymetli dava arkadaşlarımızın taleplerini aldık. AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımızın ortaya koyduğu çalışma takvimi ile dün itibariyle adaylarımızı belirledik. Bu netice ile merkez ilçemizde Mehmet Eşsiz’i, Altıntaş ilçemizde Cihangir Dönmez’i, Çavdarhisar’da Tuncay Demirel’i, Domaniç’te Ahmet Özoğlu’nu, Emet ilçemizde Hüseyin Doğan’ı, Gediz ilçemizde mevcut ilçe başkanımız Mesut Yörük’ü, Pazarlar ilçemizde mevcut başkanımız Bilal Demirci’yi, Simav ilçemizde Adil Biçer’i, Şaphane ilçemizde mevcut başkanımız Murat Çakır’ı, Tavşanlı ilçemizde Necat Tülek’i başkan adayımız olarak belirledik. Sonuç itibariyle 8 ilçemizde başkan adaylarımız değişecek, Aslanapa, Dumlupınar, Gediz, Şaphane ve Simav ilçe başkanlarımız ise görevlerine devam edeceklerdir.'

Görevi bırakan bütün ilçe başkanlarına hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Çetinbaş, 'Bütün başkanlarımız, teşkilatımız ve vekillerimiz ile birlik içinde çalışmaya devam edeceğiz. 2018 yılı şubat ayında da il kongremizi yaparak bölgemizde kongre sürecimizi tamamlayacağız. İl kongremizi en üst seviyede ağırlama ile yapmak istiyoruz. İnşallah kongremizi büyük coşku içerisinde yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA