Vali Zorluoğlu Projeleri İnceledi

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Zorluoğlu, kentin farklı noktalarında yapılması planlanan projelerle ilgili incelemelerde bulundu.

Zorluoğlu, Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi, Şerefiye Caddesi, Eski Devlet Hastanesi civarı ile Toprakkale ve iskele sahil kısmında yapılması planlanan çalışmaları inceleyerek, ilgili birim amirlerinden bilgi aldı.

Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi'nde yapılması planlanan yol genişletme ve kaldırım çalışmalarını yerinde inceleyen Zorluoğlu, daha sonra yürüyerek çalışmaları tamamlanan Şerefiye Caddesi'ne geçti. Burada, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) ait 32 bin 700 metrekarelik alanda yapılması planlanan park ve içindeki sosyal donatılarla ilgili ön çalışma yapılmasını isteyen Zorluoğlu, eski devlet hastanesi civarında yapılması planlanan yol genişletme ve Akköprü bağlantı yolu proje alan çalışmasını inceledi.

Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi eski asfalt şantiyesinin bulunduğu 63 bin metrekarelik alanda yapılması düşünülen park alanıyla ilgili bilgi aldıktan sonra sahil yolu projesinin uygulanacağı İskele Yaşar Kemal Parkı ile tarihi Van Kalesi arasındaki alanda inceleme yaptı.

Kaynak: AA