Tüm Sanıklar Gibi O Da İnkar Etti

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin açılan davanın 24. celsesi devam ediyor. Darbe girişimi sırasında Meclis’i bombalayan F-16 pilotlarından Hüseyin Türk, hakkındaki tüm iddiaları reddederek "Meclisi bombalamadım" dedi.

Fetullahçı terör örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin komuta merkezi olan Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin 486 sanık hakkında açılan davanın 24. celsesi devam ediyor. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince Sincan Cezaevi Kampüsü’ndeki duruşma salonunda görülen davaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar, taraf avukatları ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ile Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığının da arasında bulunduğu bazı müştekilerin avukatları katıldı.

Duruşmada darbe girişimi sırasında Meclis’i bombalayan F-16 pilotlarından eski Kurmay Yüzbaşı Hüseyin Türk’ün savunmasına geçildi. Sanık Türk, kursiyer pilotları toplayarak görev dagˆılımı yapıp emirler verdigˆi belirtilen iddianamede yer alan, "Bir gecede Meclis’i bombalayıp bir gecede vatan haini oldum" ifadesini ve diğer tüm ifadelerini reddetti. Diğer tüm sanıklar gibi Türk de, FETÖ’le bir bağlantısı olmadığını, darbeye katılmadığını, darbeden sonradan haberinin olduğunu iddia etti.

Bir saat uçuş yaptığını ancak meclise bomba atmadan indiğini ifade eden sanık Türk, darbeyi görev sonrasında öğrendiğini öne sürdü. İlk uçuştan sonra uçmadığını beyan eden sanık Türk’e Mahkeme Başkanı Selfet Giray, neden ikinci kez çağrılmasına rağmen uçmadığını, "darbeyi öğrendiğin için mi uçmadın?" şeklinde sordu. Sanık Türk de, "Canım istemedi" dedi.

Başkan Giray, soruyu yineleyerek, Terörle Mücadele Harekatı (TMH) kapsamında bir uçuşta normalde uçup uçmayacağını sordu. Türk, sayısız uçuşu olduğunu, doğuda da TMH’ye katıldığını söyledi.



Sanık, filoda yer alan görüntülere ilişkin, kayıtlarda yer alan kişiler sorulduğuna, "Onların kim olduğunu söylemek istemiyorum" dedi.

Daha sonra Mahkeme Başkanı Giray ile sanık Türk arasında şu diyalog geçti:

Başkan Giray: "Uçakta sniper podu var mıydı?

Sanık Türk: "İlk uçakta mı?"

Başkan Giray: "Evet. Zaten bir kere uçmadın mı, diğerinde sniper pod olup olmadığını nereden bileceksin?"

Türk: "Diğerinde olup olmadığını bilmiyorum zaten."

Çapraz sorgu müşteki avukatlarıyla devam etti. Bir avukat, "Uçuş esnasında karadan ve diğer uçaklar ile bir temas kurmadığınızı ifade ettiniz. Bu ayrıntılar uyduruldu ise, nasıl uyduruldu? diye sordu. Türk, "Verdiğim arıza bilgisi kuleden alınmış olabilir" dedi.

Avukatın, arıza dışında başka ayrıntıların da yer aldığını belirtmesi üzerine Türk, "Bilmiyorum teknoloji gelişti" cevabını verdi.

Sanığın çapraz sorgusu yarım saatlik aranın ardından devam edecek.
Kaynak: İHA