Sancaktepe'de 2 Çocuğun Öldüğü Trafik Kazası Davası

İki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuğun 'bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma' suçundan yargılanmasına devam edildi Mahkeme heyeti, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek sanık R.A'nın kusur durumu hakkında rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi

Sancaktepe'de meydana gelen trafik kazasında, iki çocuğun hayatını kaybetmesine yol açan minibüsü kullandığı iddiasıyla tutuklanmasına karar verilen 13 yaşındaki çocuğun 'bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne, bir kişinin de yaralanmasına neden olma' suçundan 11 yıl 3 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde kapalı yapılan duruşmaya, 13 yaşındaki sanık R.A. ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada, kazada hayatını kaybeden çocukların aile yakınları da hazır bulundu.

Söz verilen sanık R.A'nın avukatı Olcay Bahadır, müvekkilinin kaçma şüphesinin bulunmaması, anne ve babasının yanında kalacak olması, eğitim ve öğretime başlayacak olması gibi gerekçelerle tutukluluk halinin kaldırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanık R.A'nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Dava dosyasının bütünüyle Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilerek sanık R.A'nın kusur durumu hakkında rapor aldırılmasına hükmeden mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı erteledi.

- Olay

Sancaktepe'de yaşlarının küçük olduğu belirtilen iki kişinin içinde bulunduğu minibüs, Atatürk Mahallesi Filiz Sokak'ta kontrolden çıkmış, önce sokakta oynayan çocuklara çarpan minibüs, ardından 4 katlı bir binanın zemin katındaki eve girmişti.

Kazada, sokakta oynayan çocuklardan Efe Yağız Tepe (8) minibüsün altında kalarak hayatını kaybederken, Burak Telli yaralanmıştı. Minibüsün girdiği evde bulunan 4 yaşındaki Elif Dursun da evin yıkılan duvarı ile araç arasında kalarak yaşamını yitirmişti.

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 13 yaşındaki R.A'nın 'bilinçli taksirle iki kişinin ölümüne ve bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 1 yıl 4 aydan 11 yıl 3 aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Kaynak: AA