Kumartaşlı'dan CHP Ve HDP'ye SİHA Tepkisi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'yla başlayan ve HDP’li Osman Baydemir'le devam eden TSK’nın terör örgütü PKK’ya yönelik kullandığı SİHA açıklamalarına tepki gösterdi.

Kumartaşlı, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında CHP ve HDP’li milletvekillerinin SİHA açıklamalarının birbirinin benzeri olduğunu söyledi.

Türkiye'nin yıllarca dış güçlerin desteklediği PKK terör örgütüyle mücadele ettiğini ile getiren Kumartaşlı, şunları kaydetti:

'Ülkemizin terör mücadelesinde yüzlerce şehit ve gazi verdik. Ve 15 Temmuz'da gördük ki, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) içerisinde yapılanmış olan bu terör yandaşları PKK’yla mücadelede etkin bir rol oynamamızı engelliyormuş. 15 Temmuz’dan sonra terörle mücadeleyle ilgili yeni bir sayfa açıldı. TSK’mız daha etkin bir mücadele yapmaya başladı. Tabi bu arada ülkemizin ekonomisinin daha iyi olmasından dolayı ordumuz teknolojik olarak gelişiyor. Kendi İHA’larımızı, SİHA’larımızı, tanklarımızı, yapıyoruz. Ve de terörle etkin bir şekilde mücadele yapılıyor. Bu olumlu gelişmeler şehit ve gazi ailelerini olumlu yönde memnun ediyor.'

- 'SİHA’lar sanki dağda piknik yapan masum köylüleri öldürmüş gibi konuşuyorlar'

SİHA'lar konusunda önce CHP milletvekilinin açıklamalarına ilk önce siyasete karışmayalım diye açıklama yapmadıklarını aktaran Kumartaşlı, son olarak da HDP Milletvekili Osman Baydemir’in açıklamasının bardağı taşırdığını kaydetti.

Baydermir’in açıklamalarına Afyonkarahisarlı şehit ve gazi aileleri olarak çok kızdıklarını belirten Kumartaşlı, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Şeref yoksunu, terör yandaşı ve PKK’ya terör örgütü diyemeyecek şahıs. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı iken Kandil’den gönderilen temizlikçiye ifade veren bir terör yandaşının dünkü açıklamalarıyla destek vermesi ve SİHA’ların sanki dağda piknik yapan masum köylüleri öldürmüş gibi, adaletsiz ve etik olmayan bir şekilde açıklama yapmasıyla haddini tamamen aşmıştır. Biz şehit ve gazi ailelerini derinden üzmüş, sinirlendirmiştir. Ey şeref yoksunu Osman Baydemir, Diyarbakır Belediye Başkanlığı yaptığın süre içerisinde devletimizin o şehrin caddelerine, sokaklarına ve halkına hizmet olarak yapılması için gönderdiği paraları PKK terör örgütüne aktardığını bizler biliyoruz.'

Kumartaşlı, PKK terör örgütüyle yürütülen etkin mücadeleden dolayı başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, Başbakan Binali Yıldırım’a ve İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya teşekkür etti.

Kaynak: AA