Hediye Tur Kazanan 5 Aile Bilecik'i Gezdi

Geçen yıl gerçekleştirilen Fuarizmir’de Bilecik Belediyesi standını gezen ve Bilecik Turizm sayfasını beğenen 5 ailenin üyeleri düzenlenen program ile 3 gün 2 gece süren hediye tur kapsamında Bilecik’te ağırlandı.

Hediye Tur Kazanan 5 Aile Bilecik'i Gezdi
Konuklar Söğüt Şenliklerine hayran kaldı

Konaklama, kahvaltı, rehberlik ve müze girişlerinin olduğu paket tur kapsamında ağırlanan aileler, bu yıl 736’ncısı gerçekleştirilen Söğüt Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Yörük Şenlikleri’ne katılarak, büyük bir keyif yaşadılar. Tören alanındaki birçok etkinliği hayranlıkla takip eden heyet, cirit yarışları, atlı gösterileri, mehter takımı ve bando takımlarının gösterileri ve halk oyunlarını izleme fırsatı buldu.

Bilecik ve ilçelerindeki birçok tarihi ve doğal zenginlikler keşfedildi

Bilecik Belediyesi tarafından konaklama, yemek ve rehberlik hizmetleri verilen aileler, gezileri kapsamında Söğüt’teki Ertuğrul Gazi Türbesi ve Kuyulu Mescit’i gezdi. Pazaryeri ilçesini ziyaret eden heyet Kınık Köyündeki çömlekçi ustaları ile bir araya gelerek, çömlek yapma imkanı buldu. Ardından Pazaryeri’nde Bozcaarmut Göletini gezen misafirler, burada ilçenin lezzetlerini tattı.

Gezi programları kapsamında Osmaneli ilçesinde ağırlanan heyet, burada Aya Yorgi Kilisesi, Rüstem Paşa Cami ve Osmaneli Evlerini görme imkanı buldu. Bilecik’e has lezzetlerden olan ayva ve nar lokumları ikram edilen aileler Bilecik’teki ziyaretleri kapsamında ise; Tarihi Belediye Binası, Tarihi Saat Kulesi, Şeyh Edebali Türbesi, Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi ile Yaşayan Şehir Müzesini gezdi.

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür

Gezi programları kapsamında Bilecik Belediyesi Kayı Obasını da ziyaret eden heyet, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı’yı ziyaret etti. Bilecik için gerçekleştirdiği çalışmalar dolayısıyla Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Bilecik Belediyesi çalışanlarına teşekkür eden aileler, Bilecik ve ilçelerine duydukları hayranlıkları ifade etti.

Gerçekleştirilen programda Bilecik Belediyesi Turizm Direktörü Umut Özdemir ve Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi Alan Sorumlusu Engin Beyce rehberlik ederek gezilen yerler hakkında bilgiler aktardı.
Kaynak: İHA