GÜNDEM / 12 Eylül 2017

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed Bin Abdurrahman Bin Casim El Sani ile Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/13.00/15.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Binali Yıldırım, Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf ile Çankaya Köşkü'nde görüşecek.

(Ankara/13.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Macaristan Başbakanı Viktor Orban, İnsan Kaynakları Bakanı Zoltan Balogh, Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ve Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom ile bir araya gelecek.

(Budapeşte)

2- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Gambiya Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Kadın İşleri Bakanı Aja Fatoumatta Tambajang, iş birliğini geliştirmeye yönelik iyi niyet beyanı metnini bakanlıkta imzalayacak.

(Ankara/11.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, TOBB Konferans Salonu'nda düzenlenecek Trafik Güvenliği ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Çalıştayı’na katılacak.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, bakanlığın yeni binasında YÖK Başkanı Yekta Saraç ve rektörlerle 'Üniversite Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda bir araya gelecek.

(Ankara/14.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Maliye Bakanı Naci Ağbal, Borsa İstanbul Konferans Salonu'nda 'Uluslararası Ekonomik Gelişme Zirvesi​-Çin ve Hindistan Üzerinden Global Krize Bakış ve Türkiye' konulu programa katılacak.

(İstanbul/09.30/09.40) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Anemon Otel'de kuru üzüm rekoltesini açıklayacak.

(Manisa/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Ziraat Mahallesi'ndeki kırtasiye toptancılarını ziyaret edecek.

(Ankara/10.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- TÜİK, haziran ayı hayvansal üretim istatistikleri ile temmuz ayı perakende satış endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

5- Hazine, 5 ve 10 yıl vadeli iki tahvil ihalesi düzenleyecek.

(Ankara)

DÜNYA DİPLOMASİ

1- Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik, İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson ile Avrupa ve Amerika’dan sorumlu Devlet Bakanı Alan Duncan ile görüşecek, Türk basın mensuplarıyla bir araya gelecek.

(Londra) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Dışişleri Bakanlığı Resmi Konutu'nda bir araya gelecek, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

(Ankara) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Myanmar'ın Arakan eyaletinde yaşayan Müslümanlara yönelik şiddet olayları takip ediliyor.

(Myanmar) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Katar ile bazı Arap ülkeleri arasında yaşanan kriz izleniyor.

(Riyad) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam/İdlib/Hama/Humus/Haseke) (Fotoğraflı-Görüntülü)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, BM Dünya Turizm Örgütü 22. Genel Kurul Toplantısı'nın açılışına katılacak.

(Çıngdu) (Fotoğraflı-Görüntülü)

SPOR

1- 2017 Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek final turunun ilk maçları, Sinan Erdem Spor Salonu'nda, Almanya-İspanya, Slovenya-Letonya arasında yapılacak.

(İstanbul/18.45/21.30) (Fotoğraflı)

2- UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 2017-2018 sezonu grup maçları, 8 karşılaşmayla başlayacak.

- Olympiakos ile Sporting Lizbon, Barcelona ile Juventus, Roma ile Atletico Madrid, Chelsea ile Karabağ, Celtic ile Paris Saint-Germain, Bayern Münih ile Anderlecht, Manchester United ile Basel ve Benfica ile CSKA Moskova karşı karşıya gelecek.

(Atina/Barcelona/Roma/Londra/Glasgow/Münih/Manchester/Lizbon/21.45) (Fotoğraflı)

3- Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk haftasında oynayacakları Porto maçıyla ilgili Dragao Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek.

- Siyah-beyazlılar, son çalışmasını Dragao Stadı'nda yapacak.

(Porto/21.00/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ÖZEL HABER

1- GİRİŞİMCİ KADINLAR - Ev hanımıydı, tekstil boyacılığında aranan firmanın patronu oldu

- Denizli'de ev hanımıyken eşinin vefatından sonra tekstil boya fabrikasının başına 48 yaşında geçen girişimci kadın, devraldığı işletmeyi 3 kata yakın büyüttü

- Tekstil ürünleri boyama işinde önceden sadece iç piyasaya çalışan ve cirosu düşük olan işletme, şimdi dünyanın önde gelen tekstil markalarına iş yapıyor

- Girişimci Remziye Güvenç: '(Başarılı kadın nasıl olur) diye soranlar oluyor. İlk önce kararlı ve inançlı olsunlar, pes etmesinler, cesur olsunlar'

- 'Ünlü markalara iş yapıyoruz. Kalitemizi ispatladık. Denizli'nin en önde gelen firmalarından birisiyiz'

(Mustafa Dermencioğlu / Denizli)

- 'Arakan’da sadece insanlar, köyler değil, hepimizin vicdanı yanıyor'

- TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanvekili Fatma Benli:

- 'Yıllardır en büyük kanayan yaramız Arakan’da vakıa, bu kadar açık ve netken BM, AB başta olmak üzere sözde uygar olduğunu iddia eden birçok devlet yaşananlara karşı sessiz kalıyor. Arakan’da sadece insanlar, köyler değil, hepimizin vicdanı yanıyor'

- 'BM, AB ve sözde uygar dünya bu sınav karşısında ciddi bir hayal kırıklığı olmaya devam etsin, aslında Cumhurbaşkanımız önderliğinde Türkiye, büyük bir devlet olmanın gereğini yapıyor, Türkiye'deki herkes, fakiri zengini, genci yaşlısı necip bir millet olmanın bilinciyle, tüm dünya mazlumlarına olduğu gibi bugün de Arakanlı Müslümanlara yardım ediyor.'

(İsmail Çimen/TBMM)

3- Çatıda güneş enerjisinde ikincil mevzuat bekleniyor

-GÜNDER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nazım Yavuz:

-'Belediyelerin yapı ruhsatı verme zorunluluğu kaldırılarak çatılardaki güneş enerjisi sistemleri konusunda en azından bürokrasinin önüne geçilmiş oluyor, ancak netleşmesi gereken başka konular da var'

-'GÜNDER Genel Sekreteri Faruk Telemcioğlu:

-'İkincil mevzuatta Maliye Bakanlığı nasıl bir yöntem izleyecek? Kiralarda olduğu gibi ‘belirli bir istisna sınırından sonra mı vergilendirmeye gidecek, yoksa hiçbir ayrım yapmadan mevzuatı aynen mi uygulayacak' bütün bunlar cevap bekleyen önemli konular'

-'Güneş enerjisi sistemini çatısına kuran bir konut sahibine muhasebeci tutma, beyanname verme, fatura kesme zorunluluğu getirilmesi, yatırımdan elde edilecek gelirden daha fazla bir yükle uygulamanın tüm çekiciliğini ortadan kaldırabilir'

(Gülşen Çağatay / Ankara)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA