Din Görevlilerinden Başkan Doğan'a Ziyaret

Kocaeli Din Görevlileri Yardımlaşma Derneği Başkan Yardımcısı Aziz Ekşi ve yönetim kurulu üyeleri İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti.

Din Görevlilerinden Başkan Doğan'a Ziyaret
Başkan Doğan ziyarette yaptığı açıklamada, “İzmit Belediyesi olarak göreve geldiğimiz ilk günden itibaren, ibadethanelere yönelik hizmetlerimiz olmaya başladı.

Kurumlar arası dayanışmayı çok önemsiyoruz. Kuran kursu sayılarının arttırılmasına destek olduk. Biz göreve başladığımızda Kuran kursu sayısı 30’a yakındı şimdi ise 150’yi aştı. Camilerimizin eksiklerini gideriyoruz. Tentesinden, bahçe ve çevre düzenlemesine kadar birçok alanda katkılarımız oluyor. Yaklaşık 6 yıldan beri sadece şehir merkezindeki değil köylerimizdeki camilerin temizliğini yapıyoruz. Sadece camileri değil Kuran kurslarını, cemevlerini de temizliyoruz. Bu işleri de severek yapıyoruz. Camilerimizdeki din görevlilerimizin önemli bir kısmını yurt dışına göndermiştik. Bu sene de hazırlık içindeyiz. Köylerdekiler dahil, tüm din görevlilerimiz için yurt dışı gezileri gerçekleştiriyoruz. 500 ‘e yakın din görevlimize tablet hediye ettik. Özellikle 15 Temmuz hain darbe gecesi din görevlilerimizin mücadeleye katkısı hakikaten takdire şayandı. Herkes o gece çok büyük mücadele verdi. Vatandaşlarımızın o gece meydanlara dökülmesinde, birlik ve beraberlik ruhunun daha da kuvvetlenerek oluşmasında çok önemli katkılarınız oldu. Allah ülkemize, milletimize zeval vermesin. Sadece bizim ülkemize değil tüm Müslüman alemine hatta tüm mazlum halka katkınızdan dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA