Yalova'da Öğrencilere Sürpriz Karşılama

Yalova'da Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Ortaokulu'nda bu yıl 5'inci sınıfta okuyacak öğrencileri üst sınıftaki arkadaşları hediyelerle karşıladı.

Okulda yeni eğitim öğretim yılının açılışı dolayısıyla düzenlenen törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun, amaçlarının daha iyi koşullarda eğitim vermek olduğunu söyledi.

Tosun il genelinde eğitim ve öğretim çıtasını yükseğe çıkartacaklarını ve i̇mam hatip okullarına her zaman her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Şehit Kübra Doğanay Kız İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Handan Bozkurt da öğrencilere ve velilere yeni eğitim ve öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Bozkurt, okul hakkında şu bilgileri verdi:

'Okulumuz adını 15 Temmuz'da şehit olan özel harekat polisi Kübra Doğanay'dan almakta. Burada vatanına, devletine ve dinine bağlı nesiller yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Geçen sene sadece 96 kız öğrenci ile eğitim ve öğretime başladık. Geçen sene 96 öğrenci ile başladığımız eğimi yolculuğumuza bu sene de yeni gelen 96 öğrenci ile devam edeceğiz. Yalova'da farklı bir uygulama yapalım dedik ve 5. sınıfa yeni başlayan öğrencilerimize okulu tanıtmak ve okulumuzu sevdirmek amacıyla 6. sınıfa geçen öğrencilerimiz onları karşıladı ve güzel bir kaynaşma gerçekleşti. Yeni öğrencilerimize de hazırladığımız küçük hediyeleri takdim ettik. Bu güzel günde bizleri yalnız bırakmayan ve okulumuza destek veren Sayın Ali Tosun beye çok teşekkür ederiz.'

Ardından okula yeni başlayan öğrenciler, üst sınıflarda okuyan arkadaşları tarafından okul girişinde çiçeklerle karşılandı.

Küçük arkadaşlarına çiçek sunan öğrenciler daha sonra onların ellerinden tutarak sınıflarına götürdü.

Kaynak: AA