Sivas'ta Uyuşturucu Operasyonu Açıklaması 4 Tutuklama

Sivas’ta polis ekiplerince sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 4 kişi tutuklandı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından son 19 günde sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 232.2 gram bonzai, 5 kilo 116 gram esrar, 264 adet ecstasy hap, 3.04 gram hint keneviri tohumu, 2 bin 860 paket kaçak sigara, 14 kilo 44 gram kaçak tütün, 1 adet Browning marka tabanca ve 10 adet 9 milimetre çapında mermi ele geçirildi.

Ekipler operasyonlar kapsamında 48 şüpheliyi yakaladı. Şahıslardan 36’sı ifadesi alındıktan sonra savcılık tarafından tarafından serbest bırakıldı. 2 kişinin de ifadesine başvuruldu. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 10 kişide adliye sevk edildi. Şahıslardan 6’sı çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, 4’ü ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada,"Ülkemizin içinden geçtiği hassas dönemde, her konuda olduğu gibi uyuşturucu ile mücadele konusunda da özverili çalışmalara gereksinim duyulmaktadır. Sivas Emniyet Müdürlüğü olarak duraksamadan ve yılmadan, başta terör ve uyuşturucu olmak üzere, her türlü suç ve suçluyla mücadele azim ve kararlılığı ile görevimize devam etmekteyiz. Anne ve babaların, ailelerin narkotik maddeler konusunda bilinçli olmalarını, çocuklarımıza ve gençlerimize sahip çıkmalarını istiyoruz" denildi.
Kaynak: İHA