Karadenizliler İlimtepe'de Coştu

Körfez Karadenizliler Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Kadırga Şenliği’nin 23.’sü İlimtepe Mesire Alanı’nda yapıldı.

Karadenizliler İlimtepe'de Coştu
Körfez’deki Karadenizliler, hafta sonu İlimtepe’deydi. Bu yıl 23.’sü düzenlenen Kadırga Şenliği’ne katılanlar, akşam saatlerine kadar bol bol horon tepti. İlimtepe Mesire Alanı’nda gerçekleştirilen ve Dernek Başkanı Hasan Yazıcı ve yönetiminin ev sahipliğindeki etkinliğe; AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, Körfez Belediye Başkan Vekili Faruk Denli ve Başkan Yardımcıları İsa Taş ile Selahattin Kabadayıoğlu, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar, siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Körfez Karadenizliler Derneği, Körfez Trabzonlular Derneği ve Trabzon Arpalı Köyü Derneği tarafından gerçekleştirilen Kadırga Şenliği’nde; Özlem Devran, Cimilli İbo, Yılmaz Kasapoğlu, Muhammet Vanal ve Yıldırım Gömleksiz gibi isimler sahne aldı. Protokol üyelerine ve dernek başkanlarına günün hatırası olarak ‘kemençe’ hediye edilirken, açık arttırma ile satışı gerçekleştirilen kemençe ise iş adamı Mustafa Alagöz tarafından 10 bin lira ile alındı.

Şenlikte kısa bir konuşma yapan AK Parti Milletvekili Zeki Aygün, “İnsanlar yalnız yaşayamaz, toplu halde yaşar. Misafir olduğumuz bir dünyada yaşıyoruz. Önemli olan bu yaşam süresince kendi değerlerimizi korumak. Ve hoş seda bırakabiliyorsak ne mutlu bize” ifadelerini kullandı. Sanatçılar seslendirdikleri şarkılar ile alandakileri coştururken, Karadenizliler de akşam saatlerine kadar horon teperek günün tadını çıkardılar.
Kaynak: İHA