İlkokul Öğrencileri, 15 Temmuz Şehitlerini Balon Uçurarak Andı

Keçiören Mecidiye İlkokulu öğrencileri 15 Temmuz şehitlerini, şükran ifadelerinin yer aldığı balonları uçurarak andı.

ANKARA - Keçiören Mecidiye İlkokulunun birinci sınıfına başlayan öğrenciler 15 Temmuz şehitlerine şükranlarını sunmak için şehitlerin adı, soyadı ve şehitlere şükran ifadelerinin yer aldığı balonları uçurdu.

Keçiören Mecidiye İlkokulu'nun öğrencileri uyum haftasının ilk gününde 15 Temmuz şehitlerini unutmadı. 'Eğitim Uyum Haftası' programı kapsamında hem öğrencilerin okula alışma süreçlerini hızlandırmak hem de 15 Temmuz şehitlerini anmak için etkinlikler düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan okul müdürü Ensar Yiğit, 'Bugün şehitlerimize sevgimizi, saygımızı, şükranlarımızı ve minnetlerimizi sunuyoruz. Bu etkinliğimizde amacımız millet olarak birlik ve beraberliğimizi perçinlemek, Çanakkale ruhunu canlı tutmak ve millet iradesine saygıyı dile getirmektir.’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlik kapsamında öğrenciler 'Şehitlerimize Mektup' temasıyla hazırladıkları ve 'Emanetinize sahip çıkacağım', 'Demokrasi ve cumhuriyeti seviyorum', 'Sizleri şükranla, minnetle anıyorum' ifadeleri ile 15 Temmuz gecesi şehit olanların isimlerinin ve soyadlarının yazılı olduğu balonları gökyüzüne bıraktı.

- 15 Temmuz şehidinin babası konuşma yaptı

Terör operasyonları sırasında şehit olan bazı polislerin yakınları ile gazilerin de katıldığı programda 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı direnirken Beştepe’de şehit olan 18 yaşındaki Rüstem Resul Perçin’in babası Necmi Perçin de bir konuşma yaptı. Geçmişe sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Perçin, 'İnsanlar vatan ve bayrak için ölür' dedi.

Perçin, 'Bizi hep din adı altında kandırmaya çalıştılar çünkü zayıf noktamız burası. Biz dinimizi iyi öğrenirsek bizi kandıramayacaklar, bizi Allah ile aldatamayacaklar. Lütfen herkes okusun.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA