Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane Açıklaması

'Güney Afrika'da yapılacak bir yatırım, sadece orasını değil bütün Afrika kıtasını kapsayacaktır'.

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule İsaac Malefane, Kayseri Valisi Süleyman Kamçı'yı ziyaret etti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesindeki iş adamları ile ticari görüşmeler yapmak üzere kente gelen Malefane, Kamçı'yı ziyaretinde Valilik Şeref Defteri'ni de imzaladı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kamçı, 'Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere dünyanın bütün ülkeleri ile iyi ilişkiler içerisinde bulunmaya gayret gösteren bir ülkeyiz. Güney Afrika da bunlardan biri. Ticari ilişkilerimiz iyi ama daha fazla olması için bir engel yok. Bu konuda Sayın Büyükelçi'nin de amaçlarından biri odur diye düşünüyorum. Türkiye ile Güney Afrika arasında olan ticari ilişkilerin en üst noktaya yükselmesi için onlar da çalışma yapıyorlardır. Kayseri de dünyanın bütün ülkeleriyle ticari ilişkileri olan bir ilimizdir. Bu gibi ziyaretleri dış ticaretin artırılması hususunda önemli buluyorum.' dedi.

Büyükelçi Malefane de iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artırılması için çalışmalarının devam ettiğini, Kayseri'nin de bu konuda önemli yer tutuğunu söyledi.

Günümüzde ekonomik ilişkilerin gelişmesinde şehirlerinde ön plana çıktığını belirten Malefane, 'Bu alanda biliyorsunuz şehirler de önem kazanmış durumda. Şehirlerde yapılan ekonomik ve ticari aktivitelerin hepsi ülkenin ekonomisine katkı sağlıyor. Günümüzde bu çok önem kazanıyor. Biz de şehirler bazında çalışmayı uygun görüyoruz. Buralarda yaptığımız çalışmalar ulusal ekonomimize de katkı sağlıyor.' diye konuştu.

Kayseri'ye büyükelçi olarak ilk kez geldiğini, mevcut ticari ilişkileri daha ileriye götürmek istediklerini aktaran Malefane, şunları kaydetti:

'Benden önceki büyükelçimiz Kayseri'yi ziyaret etmişti. Ben de ilişkilerimizi devam ettirmek istiyorum. Bu benim ilk ziyaretim ama son ziyaretim olmayacak. Sizin gibi bizimle aynı fikirlerde olan ülkelerle ilişkileri geliştirmek isteriz. Birçok sektörde beraber çalışabiliriz. Ayrıca Kayseri bizim büyükelçiliğimizin belirlemiş olduğu stratejik şehirlerden bir tanesi. Ekonomik iş birliği yapmayı planladığımız şehirlerden bir tanesi. Biz, Güney Afrikalı İş adamlarını buraya getirebiliriz. Ayrıca Kayseri'den de Güney Afrika'ya gitmek isteyen iş adamlarına yardımcı olabiliriz. Güney Afrika'da yapılacak bir yatırım sadece orasını değil bütün Afrika kıtasını kapsayacaktır. Güney Afrika, Afrika'nın giriş noktası olup burada yapılacak bir yatırım 1 milyar nüfusu kapsayacak bir ticaret hacmine ulaşabilir.'
Kaynak: AA