Fevzi Çakmak'ta 50 Hak Sahibine Tapu Tahsisi Yapıldı

Kepez Belediye Meclisinde, Fevzi Çakmak Mahallesi'nde 50 hak sahibine tapu tahsisi yapılması talebi oy birliği ile kabul edildi.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belgeler ve ilgili kanun kapsamında hak sahibi olduğu tespit edilen 50 kişiye arsa tahsisi yapılması talebi, Kepez Belediye Meclisinin eylül ayı olağan toplantısında karara bağlandı.

Hak sahiplerine tapu tahsisi yapılması için encümene ve Belediye Başkanına yetki verilmesi talebi oy birliğiyle meclisten geçti.

Hak sahipliliği tespitinin tamamlanmasının ardından diğer 450 kişiye de tapu tahsisi yapılması talebi mecliste görüşülecek.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, mecliste yaptığı konuşmada, 2B probleminden dolayı Fevzi Çakmak Mahallesi'nin imarlı kısmında okul, yol ve park alanında kalan gecekondularla ilgili uzunca bir dönem tapulama yapılamadığını belirtti.

Kepez'in mülkiyet problemlerinden birini daha çözmekten mutlu olduğunu ifade eden Tütüncü, şunları kaydetti:

'Kepez'in önemli mülkiyet problemlerinden birini daha çözmeye başladığımızı mutlulukla ifade etmek istiyorum. Mahalleyi her ziyaretimde vatandaşlarımız, tapularını ne zaman alacaklarını sorarlardı. Biz de kendilerine 2018'in başında tapularınızı artık vermeye başlayacağız, demiştik. Bu sözümüzü yaklaşık 3 ay önce tutuyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz.'

Kaynak: AA