DEİK Başkanı Vardan Açıklaması 'Dengeli Büyümeye Devam'

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin açıklamada bulunan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, iç ve dış talebin büyümeye olumlu katkı sağlamasıyla dengeli büyümenin ikinci çeyrekte de devam ettiğini ve Türk ekonomisinin dinamizmini sürdürdüğünü söyledi.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan 2017 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamlarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu. İç ve dış talebin büyümeye olumlu katkı sağladığını belirten Vardan, “Ekonomimizin yılın ikinci çeyreğinde yüzde 5,1 ile dengeli büyümeye devam etmesi, hiç şüphesiz ekonomimizin sağlamlığını ve dinamizmini sürdürdüğünü gösteriyor” ifadelerini kullandı.

İhracat ve yatırımların büyümeye katkısına dikkat çeken DEİK Başkanı Vardan, “Rakamlara baktığımız zaman bizleri oldukça sevindiren bazı gelişmelerin olduğunu görüyoruz. Kaydedilen büyümenin yüzde 2,3’ünü ihracat oluşturuyor. Aynı zamanda yatırımların uzun bir aradan sonra yeniden atağa geçmiş ve büyümeye yüzde 2,9 puanlık bir katkı sağlamış durumda” dedi.

DEİK Başkanı Vardan, “Yılın ilk yarısını yüzde 5 bandında bir büyümeyle geride bırakan ekonomimizin, 3’ncü çeyrekte gelecek güçlü rakamlarla gerçek potansiyelini açığa çıkarmaya ve ileriye dönük olarak bizim için çok önemli olduğunu düşündüğümüz dengeli büyümeye devam edeceği kanaatindeyiz" dedi.

Kaynak: İHA