Yıldırımlı Miniklerin Sünnet Şöleni Coşkusu

Bursa’nın Yıldırım Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi kapsamında 650 çocuk sünnet ettirilerek erkekliğe ilk adımı atmaları sağlandı.

Yıldırımlı Miniklerin Sünnet Şöleni Coşkusu
Yıldırım Belediyesi, 650 çocuğu VM Medical Park Bursa Hastanesi’nde sünnet ettirerek maddi imkanı yeterli olmayan ailelere destek oldu. Çocukları modern ve sağlıklı koşullarda sünnet ettirerek sağlıklı bir biçimde operasyonlarını gerçekleştiren Yıldırım Belediyesi, Spor Kompleksi’nde düzenlediği geleneksel hale gelen Sünnet Şöleni ile miniklerin mutluluğuna mutluluk kattı. Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali’nin ev sahipliğinde, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mehteran gösterisi başlayan şölene Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hüdayi Yazıcı, VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan, Yıldırım Muhtarlar Derneği Başkanı Muhsin Sak, belediye meclis üyeleri, belediye bürokratları, VM Medical Park Bursa Hastanesi çalışanları, Yıldırımlı muhtarlar ile sünnet olan çocuklar ve aileleri katıldı.

Yıldırım Belediyesi tarafından sünnet ettirilen 650 çocuk için düzenlenen sünnet şöleninde miniklerin heyecanını paylaşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Güzel ve hayırlı bir amacı gerçekleştirmek için düzenlediğimiz sünnet projesinde çocuklarımızın ve değerli ailelerinin heyecanını paylaşmak bizlere de mutluluk veriyor. Sünnet, alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz’den bizlere intikal eden önemli bir dini vecibe ve kültürümüzün bir parçasıdır. Bir aile evladının sünnet mürüvvetini yaşadığı zaman cemiyete iştirak eden bütün katılımcılar onların sevinci paylaşır. Gerçekleştirdiğimiz bu şölende bizim sevincimiz, bir ailenin yaşadığı coşkudan çok daha fazla. Çünkü biz 650 yavrumuzun sünnetini gerçekleştirdik. Bu yüzden bizim sünnet sevincimiz 650 kat daha fazla. Sevincimizin büyümesine katılımları ile destek olan tüm misafirlerimize bizlerle beraber oldukları için teşekkür ediyorum” dedi.

Öncelik sosyal hizmetler

Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak önemli fiziki projelere imza atarken sosyal belediyecilik hizmetlerini bunların üzerinde gördüklerini vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, “Bizler yerel yöneticiler olarak Yıldırım’ı geleceğe taşıyacak çok önemli projeler hazırladık. Şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. İlçemize gelecekte çok daha yaşanılabilir bir hüviyet kazandırmak için birçok fiziki projeye imza atıyoruz. Ancak bizler için bundan daha önemli olan hizmet alanı, kültürel ve sosyal çalışmalarla insana dokunan, insanımızı mutlu eden ve onların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlayacak hizmetleri hayata geçirmektir. Her yıl gerçekleştirdiğimiz ve geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şölenimiz de sosyal belediyecilik projelerimizin en güzel örneklerinden bir tanesidir. İnsanımıza hizmet ederken aileyi referans alıyoruz. Yıldırım Belediyesi olarak tüm dezavantajlı insanlarımız için çok önemli kültürel ve sosyal projeleri hayata geçiriyoruz” diye konuştu.

‘Mutlulukları paha biçilmez’

Türkiye’nin geleceği olacak çocukların mutluluğunun paha biçilemez bir değer olduğunun altını çizen Başkan Edebali, “Şölenimizde paylaştığımız mutluluk, güçlü toplum yapımızın en güzel göstergelerindendir. Çocuklarımız bizlerin geleceğidir. Onların mutlu olmasının karşılığı paha biçilemez. Bu güzel, bereketli ve mutluluğumuzu 650 kat artıran şölenimizin yaşanmasında çok önemli paydaşlarımız var. Güzellikler yalnızca bir kişinin gerçekleştirmesiyle yaşanmıyor. Sünnet şölenimizin ve sünnet projemizin düzenlenmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, muhtarlarımıza, meclis üyelerimize, her etkinliğimizde bizlerin mutluluğunu paylaşan yol arkadaşım AK Parti İlçe Başkanımız Hüdayi Yazıcı’ya ve sosyal ve kültürel alanlarda insanlarımızın dayanışma ve kaynaşmasını sağlayacak her hayırlı işte bir ağabey gibi yanımızda olan çok kıymetli Kaymakamımız Mehmet Aydın’a teşekkür ediyorum. Öte yandan bu sosyal sorumluluk projemizde bizlerle birlikte olarak modern koşullarda yavrularımızın sünnetinin gerçekleşmesinde büyük emek sarf eden VM Medical Park Bursa Hastanemizin Genel Müdürü Metin Arslan’a, hastanemizin kıymetli doktor, hemşire ve çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyorum. Yavrularımıza Cenab-ı Hak’tan sağlıklı, sıhhatli, hayırlı ve bereketli bir ömür diliyorum. Cemiyetimiz tüm ailelerimize hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Başkan edebali’ye teşekkür

Böylesine önemli bir sosyal sorumluluk projesinin paydaşı olmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden VM Medical Park Bursa Hastanesi Genel Müdürü Metin Arslan, “Dinimizin ve kültürümüzün önemli bir parçası olan sünnet geleneğini yaşatan ve dezavantajlı ailelere destek olan Yıldırım Belediyesi takdiri hak eden bir hizmet yürütüyor. Bizler de bu projenin paydaşı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Yıldırım’ın çocuklarını kendi evlatlarından ayırmayan Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’yi yürekten kutluyor, çocuklarımıza sağlıklı bir gelecek diliyorum” dedi.

Sünnet şöleni ile manevi birlikteliklerin Yıldırım’da güçlü bir şekilde pekiştirilmesine katkı sunulduğunu dile getiren Yıldırım Kaymakamı Mehmet Aydın, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmek adına önemli sosyal projeler hayata geçiren Yıldırım Belediyesi’ne ve göreve geldiği ilk günden itibaren insan odaklı hizmet anlayışını sürdüren Başkanımız İsmail Hakkı Edebali’ye, Yıldırımlılar adına teşekkür ediyorum. Sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını atan 650 evladımıza hayırlı ve mutlu bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA