Yalova'dan Kısa Kısa

Yalovaspor cami̇ası, dayanışma yemeği̇nde buluşacak.

Kulüpten yapılan açıklamaya göre, geçen hafta sonu gerçekleştirilen olağanüstü kongre ile Yalovaspor Başkanlığına seçilen Ali Demirhan ve yönetimi, camiada özlenen birlik ve beraberliği sağlama amacıyla yemek düzenleyecek.

Yalova Belediyesi sponsorluğunda 12 Eylül Salı akşamı Samanlı'da bulunan Serin Bahçe'de düzenlenecek yemeğe, Yalova protokolü, eski başkanlar, yöneticiler, sporcular, işadamları, esnaflar, taraftarlar ve basın mensupları katılıcak.

Kulüp Başkanı Demirhan da açıklamada, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, 'Zaman, Yalovaspor'a sahip çıkma zamanıdır. Yalova'da yaşayan her bireyden, mazisi büyük başarılarla dolu Yalovaspor'a destek olmasını istiyorum. Ben ve yönetim kurulunda yer alan arkadaşlarım, yeni başarılara imza atmak için varız.' ifadelerini kullandı.

- MAG-DER destek bekliyor

Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği (MAG-DER) Başkanı Sabri Karaçam, yerel idarelerden ekipman desteği istediklerini ve yapılacak her desteğin olası bir depremde halka hizmet olarak geri döneceğini bildirdi.

Karaçam, yaptığı yazılı açıklamada, 2002 yılında kurulan MAG-DER'in, 2004 yılında dernekleşerek Yalova Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği olarak göreve devam etiğini belirtti.

Afetlere karşı hazırlıklı olmanın can kurtardığını ve ekonomik kayıpları en aza indirdiğine dikkati çeken Karaçam, şunları kaydetti:

'Gerçeğinden hareketle bireylerden başlayarak yaygınlaştırılan bir afet bilincinin oluşturulması ve mahalle düzeyinde, gönüllülerden oluşan gruplara eğitim ve ekipman temin ederek, sivil toplumun içerisinde yerel afete müdahale kapasitesi yaratılması için çalışmaktadır. Tüm çalışmalarında derneğimiz, kamu kuruluşları olmak üzere, toplumun sosyal sorumluluk taşıyan duyarlı kurumları ve bireyleri ile el ele çalışarak ve en üst düzeyde iş birliktelikleri oluşturmaktadır. 15 yılı aşkın tecrübemiz göstermiştir ki gönüllü çalışmalarının süreklilik kazanması için sadece gönüllülerin çabaları yeterli değildir. Bu çabaların başta kamu yöneticileri olmak üzere, toplumun her kesimince takdir edilmesi, desteklenmesi, teşvik edilmesi gerekmektedir. Yerel idarelerden ekipman desteği istiyoruz. Yapılacak her destek olası bir depremde halka hizmet olarak geri dönecek.'

Karaçam, dernek olarak olarak 17 Ağustos 2017 etkinliğinden sonra Yalova merkezden sonra Subaşı beldesinde de yapılanma çalışmalarına başladıklarını da belirtti.

Kaynak: AA