AK Parti Aksu İlçe Kongresi

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: 'Çalkaya diye bilinen AltıntaşGüzelyurt problemini çözeceğiz diye söz verdiğimizde birçoğu inanmamıştı. Artık bu iş çözüldü diyebiliriz'

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yaklaşık 30 yıldır çözüm bekleyen Aksu ilçesinde bulunan Çalkaya'daki mülkiyet problemini çözdüklerini bildirdi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Köseoğlu Düğün Salonu'nda yapılan AK Parti Aksu İlçe Kongresine katılan Türel, kongrelerin bir tazelenme süreci olduğunu belirterek, AK Parti’nin başarısının adeta dünya bazında bir başarı olduğunu ve milletin başarısı ile eş değer hale geldiğini vurguladı.

Antalya'nın önemli noktalara geldiğini hatırlatan Türel, 2002 yılında yüzde 21 oy potansiyeliyle başlayan yolculuğun bugün yüzde 42'lere geldiğini ifade etti.

Artık hizmetlerin açılış törenlerine yetişemeyecek kadar yoğun bir gayret içerisinde olduklarını vurgulayan Türel, 'Aksu'muzun kanayan bütün sorunlarını çözüyoruz. Aksu'da leziz köfteleri, macun deresindeki krizden dolayı farklı kokular içerisinde yemek durumunda kalıyorduk ama göreve geldim, Aksu'nun kanayan yarası macun deresi problemini 6 ay içerisinde çözdük.' ifadesini kullandı.

Altıntaş -Güzelyurt mülkiyet probleminin de 30 senedir Aksu'nun kanayan yarası olduğunu dile getiren Türel, konuyu Maliye Bakanlığı ile görüştüklerini, uzmanlarla orada bir toplantıya katıldıklarını bildirdi.

Başkan Türel, şunları kaydetti:

'Uzmanlar beni karşılarında görünce şaşırdı. Uzmanlar dediler ki, 'Toplantıya belediye başkanları gelmezdi, genel sekreter, başkan yardımcısı falan gelirdi, siz niye buraya geldiniz?' Aşağı yukarı bir ay önce Güzelyurt-Altıntaş sorununun çözümü için Sayın Maliye Bakanımızla mutabık kaldık ve bunun için bir bakanlar kurulu kararı çıkartılması gereği söz konusuydu. Sayın Bakanımız gereken talimatları anında verdi. Sosyal medya hesabından da bu müjdeyi sizlerle paylaştı. Ama şimdi bürokrasi hazretleriyle çalışmaya devam ediyoruz. Oradaki süreci tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah çok değil, birkaç hafta içerisinde bunu da tamamlayacağız. Ve Güzelyurt'ta bir plan uygulamasıyla artık tapuların üstündeki şerhler kalkacak. Herkes yerinde, kendi mülkiyetinde kalacak, bu kanayan yara çözülmüş olacak.'

Çalkaya diye bilinen Altıntaş-Güzelyurt problemini çözdüklerini bildiren Türel, 'Eskiden bir üst geçidi bile davulla zurnayla büyük bir marifetmiş gibi açanlar şimdi bizim bu hizmetlerimizi görünce söyleyecek söz bulamıyorlar. Kıskananlar çatlasın. Daha çoğunu yapacağız. Sizlerle birlikte bu yolculukta yürüyoruz.' ifadesini kullandı.

Kaynak: AA