'Hudut Kartalları'nın Bayram Sevinci

Türkiye ile Bulgaristan arasından bulunan sınır hattının en kuzey karakolu olan Şehit Er Tuncay Duman Karakolu’nda vatani görevini yapan kahraman Mehmetçik, Kurban Bayramı’nı ailelerinden ve sevdiklerinden kilometrelerce uzakta komutanları ve silah arkadaşları ile kutluyor.

'Hudut Kartalları'nın Bayram Sevinci
Kırklareli’nin Demirköy ilçesinde konuşlu bulunan Şehit Er Tuncay Duman Karakolu’nda, vatani görevini yapan kahraman Türk askerleri, Kurban Bayramı’nı ailelerinden uzakta komutanları ile kutluyor. Türkiye-Bulgaristan sınır hattının en kuzeyi olan ve çevresi longoz ormanları ve yüksek tepelerle çevreli Karadeniz Sahili bölgesinde bulunan ‘Avcılar’ olarak anılan Şehir Er Tuncay Duman Karakolu’nda, gece gündüz, yaz kış, kar yağmur demeden görev yapmanın gururunu taşıyan hudut kartalları, Kurban Bayramı’na asker ocağında girdi.

Bayram günü ailelerinden uzak olmanın burukluğunu yaşayan kahraman Mehmetçikler, anne, baba ve ailelerinden uzakta olsalar da ikinci ailem dedikleri komutanlarının ve silah arkadaşlarının yanında olmaktan büyük bir gurur ve onur yaşadıklarını söylediler.

Nöbetteki Mehmetçik’e komutanından telefon sürprizi

Türkiye-Bulgaristan kara sınır hattında, sisli tepeler ve yeşil longoz ormanları içerisinde hudut hattını nöbeti boyunca gözleyen Piyade Er Yavuz Yıldırım, Kurban Bayramı’ndan büyük bir mutluluk yaşadı. Nöbeti sırasında yanına gelen Demirköy Tabur Komutanı Piyade Binbaşı Tamer Çalışır, Mehmetçik’i telefon aracılığıyla ailesi ile görüştürdü.

“Asker ocağı bizim ikinci ailemiz”

Piyade Çavuş Okan Çimendur, ailesinin Van’da yaşadığını dile getirerek, “Benim de diğer silah arkadaşlarım gibi ailemden ayrı geçirdiğim ilk bayramım. Ama bu ayrı olmak, bana herhangi bir burukluk ya da üzüntü vermiyor. Çünkü bütün silah arkadaşlarım ve komutanlarım ile beraber burada ikinci bir aile ortamı oluşturduk. Burası benim ikinci bir ailem oldu. Burada olmaktan gurur ve onur duyuyorum. Başta şehit aileleri olmak üzere ailemin ve silah arkadaşlarımın ailelerinin Kurban Bayramı’nı kutlar, büyüklerimin ellerinden öperim” dedi.



“Birlik ve beraberlik içinde bayramımızı kutluyoruz”

Piyade Er Samet Küçük de ailesinin Balıkesir’de yaşadığını belirterek, “Her ne kadar ailemizden uzak olsak da burada silah arkadaşlarımız olsun, komutanlarımız olsun hep birlikte birlik beraberlik içinde bayram gününü kutluyoruz. Bundan gurur duyuyorum, mutluyum. İçimde hiçbir kuşku yok. Buradan herkese sevgilerimi, saygılarımı gönderiyorum. Herkesin bayramını en içten dileklerimle kutlarım” diye konuştu.



“Başta şehit ve gazi ailelerin olmak üzere herkese hayırlı bayramlar”

Piyade Er Burhan Altun ise ailesinin Ardahan’da yaşadığını dile getirerek, “İlk kez ailemden uzak bir bayram geçiriyorum. Komutanlarımız ve asker arkadaşlarımızla burada bir aile ortamındayız. Mutluyum. Gurur duyuyorum. Başta şehit aileleri, gazi aileleri ve kendi ailem olmak üzere herkesin bayramını kutluyorum. Hayırlı bayramlar” dedi.

Kaynak: İHA