Nazillili Kuaförler Huzurevinde Bayram Sevinci Yaşattı

Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Berberler ve Kuaförler Odası Üyeleri Huzurevinde barınan yaşlılara bayram öncesi bakım yaptı. Saçlarının boyasından saç-sakal traşına kadar tüm bakımlarını yapan kuaför ve berberlere teşekkür eden huzurevi sakinleri, “Hayatımızda ilk kez böyle bir şeyle karşılaştık. Adeta yeniden doğduk” dediler.

Nazillili Kuaförler Huzurevinde Bayram Sevinci Yaşattı
Nazilli Berberler ve Kuaförler Odası, Kurban Bayramı öncesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nazilli Kaymakamlığı Haluk Alıcık Huzurevi’nde barınan yaşlıların saç kesimlerini yaparak onlara büyük bir mutluluk yaşattı. İlçede ilk kez gerçekleştirilen etkinlikte Aydın Valiliği’nden alınan özel izinle Huzurevine giren Nazillili berber ve kuaförler, 56 yaşlının barındığı huzurevinde toplu saç ve sakal kesiminin yanı sıra saç boyamadan kaş almaya kadar tüm hizmetleri ücretsiz olarak yaptı. Yaşlılar, büyük memnuniyet duydukları etkinliğin devamını istedi. Yarım gün içerisinde onlarca huzurevi sakininin bakımı yaparak kurban bayramına hazırlayan berber ve kuaförler de ilk kez yaptıkları etkinliğin kendilerini çok duygulandırdığını ve mutlaka sık aralıklarla huzurevi ziyaretlerini devam edeceklerini söylediler.

Huzurevi sakinlerinden teşekkür

Huzurevi sakinleri hayatlarında ilk kez yaşadıkları olay karşısında çok duygulandıklarını ifade ederek Huzurevi Müdürü Şefket Duman ve Nazilli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Olcay Akyıldız ile üyelerine çok teşekkür ettiler. Huzurevi sakinlerinden bir tanesi ise traş olurken söylediği Türk Sanat Müziği ile alkış alırken hayatında ilk kez saçını boyatan yaşlı bir bayan mutluluktan uçtuğunu ifade etti.

Bir huzurevi sakini; “İlk kez bu şekilde toplu kuaför yaşantım oldu. Onun için çok mutluyum. Yani daha da gençleştik. İnşallah bundan sonrası daha iyi olur. Yeniden doğduk. Bizleri sevindirdiğiniz için, bizleri gençleştirdiğiniz için Allah size ömür versin. Bize bayram hediyesi oldu. Allah hayırlı iş versin sizlere. Sağolun, varolun” dedi

“Yaşlılarımıza her zaman hizmet vermeye hazırız”

Yaşlılara her zaman hizmet vermeye hazır olduklarını ifade eden Nazilli Berberler ve Kuaförler Odası Başkan Yardımcısı Nuray Kaynak; “Bu yaşlılarımızı huzurevinde onları mutlu etmek, bayramda güzel şeyleri yaşatmak, bundan sonra da bunlara gelip ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılamak, onlara ihtiyaçlarını sorup yapmak. Çok mutluyuz. Onları gördük daha çok mutlu olduk. Onları çok seviyoruz. Yaşlılarımıza her zaman hizmet vermeye hazırız.”

“Bayram hediyesi vermek istedik”

Nazilli Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Olcay Akyıldız da; “Büyüklerimiz bizim baş tacımız. Bu büyüklerimize bir nebze de mutluluk katabildiysek ne mutlu. Yani biz oda olarak böyle huzurevinde kalan büyüklerimize bayram mutluluğu yaşatalım dedik. Allah nasip ederse bundan sonraki bayramlarda da böyle etkinlikler düzenleyip bu büyüklerimize mutluluk katmak onlara sevinç katmak onlara böyle bir mutlu an yaşatmak ne mutlu yani. Allah nasip ederse bundan sonraki dönemde de mutluluk katacağız. Onlar bizim baş tacımız. Her zaman büyüklerimize sevgi ve saygımızı göstermemiz gerekiyor.”

Bayram öncesi mutluluk yaşadılar

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nazilli Kaymakamlığı Haluk Alıcık Huzurevi Müdürü Şefket Duman, bayram öncesi ziyaretlerine gelerek yaşlıların bakımını yaptıkları için berberler ve kuaförler odası başkanı ve üyelerine teşekkür ederek, “Huzurevimizde 56 tane yaşlımız kalmaktadır. Bu bayram öncesi Nazilli Kuaförler Odası Başkanım böyle bir çalışma için bizlere müracaat etti. Bizde bayramdan önce yaşlılarımızın bakımlarını yapmak için bunu değerlendirdik. Bu şekilde bir çalışmanın yapılması bayram öncesi çok iyi oldu. Kendilerine çok teşekkür ederiz. Huzurevi sakinlerimiz bundan çok memnun oldular” dedi.

Kaynak: İHA