Milyonlar Şeytan Taşlayıp Hacı Oldu

Hac vazifesi için Mekke’yi Mükerreme’de toplanan 2 milyon Müslüman, dün gece ve bu sabah şeytan taşlayıp kurban kestirerek hacı oldu.

Milyonlar Şeytan Taşlayıp Hacı Oldu
Bayramdan bir gün önce Arafat vakfesini tamamlayan hacı adayları, Müzdelife’ye geçti. Gece yarısına kadar Müzdelife’de vakfe vazifesini yapan hacı adayları, gece yarısından itibaren Cemerat’a geçerek büyük şeytana 7 taş attılar. Şeytan taşlamadan sonra vacip olan şükür kurbanını kestiren hacı adayları, tıraş olarak ihramdan çıktılar. Daha sonra ziyaret tavafını da yapan hacı adayları, farz rükünleri tamamlayarak hacı oldular. Mina’da yollarda gece yarısı yoğunluk yaşanırken, şeytan taşladı. Ancak Müzdelife’den Cemerat’a kadar olan 9 kilometrelik yolu kat eden hacı adayları, Arafat yorgunluğu Müzdelife yoğunluğu da eklenince Cemerat’tan sonra otellerine gitmekte bile zorlandı. Her hacı adayının ortalama 15 kilometre yürüdükleri yorucu gün, şeytan taşlamadan ve şükür kurbanının kesilmesinden sonra tamamlandı. Tıraş olan hacı adayları ihramdan çıktı.

Çocukları ile gelen aileler de zor bir gün geçirdiler. Sırtlarında, kucaklarında çocukları ile 15 kilometre yol kateden ebeveynler, unutamayacakları bir hac yaşadı.
Kaynak: İHA