Kenyalı Çocuklar Uçurtmayla Tanıştı

Diversity Farklılık Derneği gönüllüleri, Kenya’nın Somali sınırındaki bir köyde düzenlediği ’Ay Yıldızlı Uçurtma Şenliği’nde çocukları ilk kez uçurtmayla tanıştırdı. Çocukların yaşadığı sevinci görüntüleyen gönüllü Afrika fotoğrafçısı Yavuz Atalay, "Dünyanın bir yerinde her türlü imkana sahip mutsuz çocuklar varken burada hayatlarında uçurtmayı dahi görmemiş çocuklar olduğunu anlatmak istedim. Umarım Afrika’ya dikkat çekebilmişizdir" dedi.

Kenyalı Çocuklar Uçurtmayla Tanıştı
"Kurbanlarınız Afrika’da Bayram Olsun" sloganıyla yola çıkan Diversity Farklılık Derneği gönüllüleri, bu sene Kurban Bayramı’nda 38 farklı ülkede 341 bölgede toplam 150 bin ihtiyaç sahibi aileye kurban etlerini ulaştırmayı hedefledi. Bağışlarla toplanan kurban etlerini Afrika’da ihtiyaç sahiplerine ulaştıran dernek gönüllüleri, Kenya’nın Somali sınırındaki Tanariver köyünde ay yıldızlı uçurtma şenliği düzenledi.

Hayatlarında ilk kez uçurtma gören çok sayıda çocuğun sevinçleri ve uçurtmanın peşinden koşturmaları gönüllü Afrika fotoğrafçısı Yavuz Atalay tarafından görüntülendi.

Atalay, "Çocuklar çok mutlu oldu. Sevinçlerinden zıplıyorlar, uçurtmaları takip ediyorlar. Çocukların yüzündeki o mutluluk paha biçilemez. Onların yüzündeki mutluluk bizim için yeter. Bu şenliğimizin önemli bir sebebi vardı. Türkiye’de imkanlar içerisinde ama mutsuz olabilen çocuklar varken Afrika’daki çocuklar uçurtmayı dahi görmemiş olmasını anlatmak istedim. Umarım Afrika’daki çocukların durumuna dikkat çekebilmişizdir. Onlar sizden gelecek her türlü hediyeyi bekliyorlar. Destek veren herkese teşekkür ediyorum. Ay yıldızlı bayrağımızı Afrika’da temsil etmek elhamdülillah bize de nasip oldu" dedi.

Çocuklar da Türkiye sloganları atarak gönüllülere teşekkür ederken etkinliğin sonunda çocuklara 10 adet uçurtma hediye edildi.

Diversity Farklılık Derneği, yardım çalışmaları kapsamında her yıl Afrika’nın farklı ülkelerinde ’Bir Nefes Sıhhat’ projesi kapsamında 5 bin çocuğun sünnetini yapıyor. Yılın her döneminde ihtiyaçlar yerinde tespit edilirken kıtadaki 38 ülkede yetimhaneler kuruluyor, susuz yerlere su kuyuları açılıyor.

(Nuri Pir/İHA)
Kaynak: İHA