İçişleri Bakanı Soylu Van'da

Soylu: 'Benim ülkemin her yerinde Şehitler Tepesi var. 2016'da Külliye'nin önünde Boğaz Köprüsü önünde şehitler tepesi oldu. Bu millet görev için zaman beklemez. Biz ordumuzu, polisimizi, jandarmamızı kendimiz bilen bir milletiz. Biz düdük çalınmasını beklemeyiz, düdüğü milletin kendisi çalar. Hiç kimseden talimat beklemez, ihtiyaç duyulduğunda her biri birer nefer olmaya hazır bir milletiz.' Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin: 'Topyekun mücadele başlattık ve ülkemizde huzurun sağlanması için binlerce şehit verdik, yine binlerce şehit pahasına ülkemizin tamamında güvenliği sağlayacağız. Bunu vatandaşlarımızın desteğiyle, gayretiyle, güvenlik kuvvetlerinin etkin mücadelesiyle sağlayacağız. En büyük destek halkımızın desteğidir'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Benim ülkemin her yerinde şehitler tepesi var. 2016'da Külliye'nin önünde, Boğaz Köprüsü önünde şehitler tepesi oldu. Bu millet görev için zaman beklemez. Biz ordumuzu, polisimizi, jandarmamızı kendimiz bilen bir milletiz. Biz düdük çalınmasını beklemeyiz, düdüğü milletin kendisi çalar. Hiç kimseden talimat beklemez, ihtiyaç duyulduğunda her biri birer nefer olmaya hazır bir milletiz.' dedi.

Hakkari'deki programlarının ardından Van'a gelen Soylu ve beraberindekiler, Başkale ilçesindeki Şehit Binbaşı Doğan Özen Kışlası'nda askerlerle bayramlaştı.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, güzel bir bayram gününde huzur içinde memleketin yarınlarının teminatı olan asker, jandarma, polis ve güvenlik korucularıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Hakkari'deki temasları sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım'ın da vatandaşlarla, güvenlik korucularıyla, askerlerle, polislerle telefon aracılığıyla bayramlaştığını anlatan Soylu, 'Sizler bizim göz bebeğimizsiniz, bu ülkenin sınırlarını koruyan namus bekçilerisiniz. Bu ülkenin huzurunu, dirliğini, ay yıldızlı bayrağını... Ezan-ı Muhammedi'sinin hür ve özgür semalarda seslendirilmesinin bekçilerisiniz. Zannetmeyin sadece bu ülkenin sınırlarını koruyorsunuz. Siz dünyanın neresinde mazlum, mağdur, hakkın ve hukukun peşinde giden varsa onların da sınırlarını koruyorsunuz.' diye konuştu.

Sadece 80 milyonun değil, bütün ülkelerdeki 'Bize merhamet eli uzanacak' diye bekleyen milyonlarca insanın duasının da güvenlik güçlerinin arkasında olduğunu dile getiren Soylu, şu anda Arafat Dağı'nda Kabe'de bulunan insanların da güvenlik güçleri için dua ettiğini aktardı.

Bakan Soylu, ülke olarak çok önemli bir zaman diliminden geçtiklerini, güvenlik güçlerinin büyük bir mücadele örneği ortaya koyduğunu vurgulayarak, bugün bu anlam içinde bir bayramı eda ettiklerini belirtti.

'Yanımızda Suriyeyi görüyoruz. Burada ülkemizi korumak için buradayız. Onlar koruyamadıkları için bize geldiler sığındılar. Biz onlara tarihimiz ve insanlık adına sahip çıktık.' diyen Soylu, Arakan'da, dünyanın birçok yerinde çocukların katledildiğini anımsattı.

Geçtiğimiz hafta Malazgirt'te Anadolu'nun kapılarının açılmasının yıl dönümünü kutladıklarını hatırlatan Soylu, şöyle devam etti:

'Ordumuz, jandarmamız, polisimiz, korucumuz, ekonomimiz güçlü olduğu zaman sesimiz de güçlü olacaktır. Ne yaptığımızı biliyoruz. Malazgirt'te Anadolu'nun kapıları bize açıldığında bu milletin bütün fertleri oradaydı. Kimse etnik kökene bakmadı. Birlikte omuz omuza bize yurt olan bu cennet vatanın kapılarını açtı. Bugün, tüm bu duygular içinde bir bayram yaşıyoruz. Sınırda nöbet tutan kardeşlerimize Allah kolaylık versin. Allah sizlerden razı olsun. İnşallah bu cennet vatanda güzel hizmetleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Biz yapacağız, bizden sonrakilere vereceğiz. Onlar da aynı gururla taşıyacaklar. Ya gazi olacağız, ya yaşayacağız ya da şehit olacağız. Üçü de bizim için onur vesikasıdır. Hem bu mücadeleyi yaparak devam etmek, hem şehit olarak arkamıza büyük bir şeref tablosu bırakmak, hem de vücudumuzun bir bölümünde onun nişanesini taşımak.'

Şemdinli'nin Derecik beldesinde 'Şehitler Tepesi'ni açtıklarını dile getirerek, ülkenin her yerinde Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Malazgirt'te de şehitler tepelerinin bulunduğunu kaydeden Soylu, konuşmasını şöyle tamamladı:

'Benim ülkemin her yerinde Şehitler Tepesi var. 2016'da Külli'yenin önünde, Boğaz Köprüsü önünde Şehitler Tepesi oldu. Bu millet görev için zaman beklemez. Biz ordumuzu, polisimizi, jandarmamızı kendimiz bilen bir milletiz. Biz düdük çalınmasını beklemeyiz, düdüğü milletin kendisi çalar. Hiç kimseden talimat beklemez, ihtiyaç duyulduğunda her biri bir nefer olmaya hazır bir milletiz. Gururla, onurla bu görevleri hep birlikte taşıyoruz.'

- 'Her türlü terörle mücadelemiz kesintisiz devam edecek'

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin de başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere Başbakan Yıldırım'ın, hükümetin, İçişleri Bakanı Soylu ve güvenlik güçlerinin terörle mücadelede, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak, huzur ortamını daha iyi bir seviyeye getirmek için sadece elini taşın altına koymadığını, bütün gövdesini siper ettiğini vurguladı.

'Aklımızı, fikrimizi, tecrübemizi ülkemizde 32 yıldan beri devam eden terörün yok edilmesine harcıyoruz.' diyen Çetin, şöyle devam etti:

'Topyekun mücadele başlattık ve ülkemizde huzurun sağlanması için binlerce şehit verdik, yine binlerce şehit pahasına ülkemizin tamamında güvenliği sağlayacağız. Bunu vatandaşlarımızın desteğiyle, gayretiyle, güvenlik kuvvetlerinin etkin mücadelesiyle sağlayacağız. En büyük destek halkımızın desteğidir. Güvenlik kuvvetleri olarak imkanlarımızı sonuna kadar kullanarak burada huzuru sağlamaya ant içtik. Bu ülke hepimizin. Birlik ve beraberlik içinde olursak, gönül birliğiyle omuz omuza verirsek her türlü engeli aşabiliriz. Son bir hafta içinde Van'da 18 terörist etkisiz hale getirildi. Burada yol kesen, araç yakan, vatandaşın malına, canına göz diken her türlü terörle mücadelemiz kesintisiz devam edecek. Bu uğurda canlarını ortaya koyan şehitlerimize şükranlarımı sunuyorum.'

Vali Murat Zorluoğlu da Van'da hükümetin koordinasyonu ve Bakan Soylu'nun emir ve talimatları doğrultusunda PKK, FETÖ ve diğer terör örgütlerine karşı çok başarılı operasyonların gerçekleştirildiğini kaydetti.

Son iki hafta içinde Van'da 18 teröristin etkisiz hale getirildiğini, bir bomba yüklü araç ile yüklü miktarda patlayıcının tespit edilerek imha edildiğini belirten Zorluoğlu, 'Bunda şüphesiz en büyük pay can siperane bir şekilde fedakarca bu operasyonları yürüten asker polis ve jandarma teşkilatımızın mensuplarınındır. Bu mücadele kararlılıkla devam edecek ve bu bölgeye terör örgütlerinin en ufak gölgesi düşmeyinceye kadar, dağımızda, kırsalımızda, şehirlerimizde, köylerimizde hiçbir terörist unsur kalmayıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.' diye konuştu.

Daha sonra AK Parti İlçe Başkanlığına geçerek burada vatandaşların bayramını kutlayan Soylu, ilçeye bağlı Oğulveren Mahallesi girişinde nöbet tutan köy korucularına teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Cihangir Yıldız'ın ailesini ziyaret etti.

Yıldız'ın eşine Kur'an-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye eden Soylu, Van'dan ayrıldı.
Kaynak: AA