Hayvan Hırsızlığına MOBESE'li Önlem

Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, hayvan kaçakçılığının önüne geçmek için 16 farklı bölgeyi güvenlik kameraları ile izlediklerini söyledi.

Hayvan Hırsızlığına MOBESE'li Önlem
Kurbanlık hayvan satışının yoğun yaşandığı Arefe ve Kurban Bayramı’nın ilk gününde Kırşehir Ticaret Borsası ve hayvan satışının yoğun olduğu bölgeler 16 farklı güvenlik kamerası ile izlendi. Kırşehir Ticaret Borsası Genel Sekreteri Battal Çelik, geçmiş dönemlerde yaşanan olaylar sonrası güvenlik önlemlerini üst düzeye çıkarttıklarını söyledi.



Çelik, ”Ticaret Borsası olarak geçtiğimiz yıllarda var olan kamera sistemlerine 5 tane daha MOBESE sistemi ilave ettik. İlave yapılan kamera sistemleri ile hayvan kaçakçılığını da önlemiş ve hırsızlık olaylarına bir çare bulmuş olduk. 8 olan MOBESE sayısını 16’ya çıkarttık. Geçen sene küçük çaplı bir hırsızlık olayı olmuştu. MOBESE sayesinde hırsızlığı yapan kişiyi de tespit edip, bu kişileri emniyet güçlerine bildirdik. Bu şekilde hırsızlık olaylarını ortadan kaldırmış olduk. Bu sistem Ticaret Borsası’nda 24 saat kayıt altında" diye konuştu.



Dezenfeksiyon tünelini faaliyete geçirdik

Türkiye’de ilk kez uygulanan dezenfeksiyon sistemi ile birlikte hayvanları ve hayvanların getirildiği araçların dezenfektelerini yaptıklarını kaydeden Çelik, "Türkiye de bir ilk olan bu sistem iki yıldır faaliyette. Burada hayvanların ve araçların dezenfektelerini yapıyoruz. Bu şekilde dışarıdan hayvan sağlığını etkileyecek zararları içeriye girdirmiyoruz. İçerideki hastalıkları da dışarıya çıkarmamış oluyoruz. Ticaret Borsası hayvan pazarımız bir haftadır açık. Bayramın ikinci günü öğlene kadar da açık olacak" dedi.

Kaynak: İHA