Güngörenli Vatandaşlar Kurbanlıklarını Belediyenin Tesisinde Kesti

İstanbul Güngören’de yaşayan vatandaşlar, kurbanlıklarını belediyenin kurban kesim tesislerinde kesti. Kurbanlıkların kesilmesini bekleyen vatandaşlara belediye tarafından gün boyunca çeşitli ikramlar yapılıyor.

Güngörenli Vatandaşlar Kurbanlıklarını Belediyenin Tesisinde Kesti
Güngören Belediyesinin kurban kesim tesisine gelen vatandaşlar önce sıralarını aldı sonra da kurulan led ekranlardan sıralarının takibini yaptı. Hijyenik koşullarda kasaplar tarafından kesilen kurbanlıklar, parçalara bölünerek vatandaşlara teslim edildi. Tesiste bekleyen vatandaşlara ise belediye tarafından ikramda bulunuldu.

Kurban kesim alanında vatandaşlarla bayramlaşan ve açıklama yapan Güngören Belediye Başkanı Ş. Yücel Karaman, "Bütün Güngörenliler başta olmak üzere tüm milletimizin, İslam aleminin kurban bayramını tebrik ediyorum. Bizler burada huzur içerisinde bayram yapıyoruz. Zor günleri milletimizle birlikte omuz omuza onların kahramanlığıyla beraber atlattık ve huzurluyuz. Ama dünyada huzur içerisinde olmayan Müslüman kardeşlerimiz var. Şu anda Myanmar’daki Arakanlı kardeşlerimiz gündemde. Bu güzel günlere kurban bayramı onlar için de güzel günlere vesile olması temenni ediyorum. Bütün insanlardan da bu konuda üzerlerine düşeni yapmasını istiyoruz. Tabi biz burada kurban hizmeti veriyoruz. Vatandaşlarımız bayramı daha rahat geçirsinler diye teknolojik, hijyenik, dinimize uygun kesimler yapıyoruz. Burada bekleyen vatandaşlarımıza da ikramlarımızla bayramlarını güzel geçirmelerini sağlıyoruz. Memnuniyet oldukça güzel. İstiyoruz ki bayramda o kurban eziyet olmasın" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA