Erzincan'da Kurban Bayramı

Erzincan'da tarihi Camii Kebir Camisi'nin avlusunda bayram namazı sonrası bayramlaşma programı düzenlendi.

Camii Kebir Camisi avlusunda valilik ve belediyenin organizasyonuyla gerçekleşen törende, kent protokolü ile vatandaşlar bir araya geldi.

Erzincan Valisi Ali Arslantaş, burada yaptığı konuşmada, bayramın coşkusu ve mutluluğunun insanlık ailesinin bütün yönleriyle birlikte yaşanabildiğinde anlamlı olduğunu söyledi.

İslam dünyasının kadim şehirlerinin, bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline geldiğini ifade eden Arslantaş, 'Ne yazık ki bugün barış ve huzura hasret kalan İslam coğrafyasının sokaklarında kurban değil Müslüman kani akıyor. İslam dünyasının kadim şehirleri, bugün yaşanılması zor ve insanların terk ettiği beldeler haline gelmiş durumda. Bölgemizle birlikte biz de ağır bir imtihandan geçiyoruz.

Komşularımızdaki ateşi ülkemize taşımak acı ile çileyle fedakarlıkla yoğrulmuş kardeşliğimizi dinamitlemek isteyenlerin maşa olarak kullandıkları eli kanlı terör örgütleri yeniden sahneye çıkma peşinde. Milletimizin arasına fitne sokmak kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenler hergün yeni bir oyunla yeni bir senaryo ile karşımıza çıkıyorlar.' dedi.

AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle de, İslam coğrafyasında yaşananlar nedeniyle bayramın buruk geçirildiğini belirterek, 'Gönül coğrafyamızda zulüm gören Müslümanlar var. Suriye’de Irak’da Filistin'de, Arakan'da, Myanmar'da susan dünyanın gözleri önünde Müslümanlar katlediliyor. Zulümlerin son bulmasına Rabbim vesile etsin bu bayramları.' şeklinde konuştu.

Düzenlenen törene, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 3. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, İl Emniyet Müdürü Bülent Şensoy, kamu kurumlarının müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA