Elazığ'da Bayram Namazında Camiler Doldu

Elazığ’da Kurban Bayramı namazında camiler doldu.

Elazığ'da Bayram Namazında Camiler Doldu
Elazığ’da bayram namazı coşkusu yaşandı. Sabahın erken saatlerinde vatandaşlar camilere akın etti. Vatandaşlar başta İzzetpaşa Camii olmak üzere kentteki camileri doldurdu. Namazın ardından tekbirlerle minbere çıkan imam bayramın anlam ve önemini anlatan hutbe verdi. Elazığ’da ilk bayramını geçirdiğini belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım’da, “Bütün vatandaşlarımızın bayramını tebrik ediyorum. Dün itibariyle ziyaretlerimizi gerçekleştirdik bugünde resmi bayramlaşmalarımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutladığını dile getiren AK Parti Elazığ Milletvekili Ömer Serdar ise “Kurban bir adanışlık ve sadakat hikayesidir. Bunun şuurunda olarak Kurban bayramını yaşamak lazım” diye kaydetti.

Bayramların birlik ve kardeşliğin daim olmasına vesile olduğunu vurgulayan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise “Küslüklerin ortadan kaldırılması, yeniden birlikteliğin sağlanmasında bayramlar önemli günlerdir. Bu bilinç ve şuur içerisinde bizlerde Kurban Bayramı’nı idrak etmiş oluyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm Müslüman aleminin Kurban Bayramı’nı kutladığını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Ejder Açıkkapı’da, “Milli bayramlarımızdan sonra Kurban Bayramı’mızı idrak ediyoruz. Bu bayramın Hz. İbrahim’in sadakati Hz. İsmail teslimiyetiyle idrak edilmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kurban Bayramı’nın bir teslimiyetin işareti olduğunu ifade eden Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, “İnşallah iyi bir kul ve iyi bir Müslüman olarak Kurban Bayramı’mızı geçiririz. Bayram yaparken Arakan’daki Müslümanlara yapılan zulümden dolayı içimiz buruk. Rabbim onlara yardım etsin, içinde bulundukları işkenceden kurtarsın” diye konuştu.

İzzetpaşa Camii’nde kılınan bayram namazı sonrası Vali Çetin Oktay Kaldırım, AK Parti Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Ejder Açıkkapı, Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Emniyet Müdürü Doğan Cangül, Elazığ TSO Başkanı İdris Alan vatandaşlarla bayramlaştı.
Kaynak: İHA