Başkentte Kurban Bayramı

Çankaya Belediyesince hazırlanan Mühye'deki kurban satış ve kesim alanında bayramın ilk günü kesim telaşı yaşanıyor Alanda, veterinerlerle birlikte temizlik, ilaçlama ve kaçan kurbanlıkların yakalanması için de özel bir ekip oluşturuldu.

Çankaya Belediyesince hazırlanan Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda bayramın ilk günü kesim telaşı yaşanıyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesince Yeşilkent (Mühye) Mahallesi'nde hazırlanan Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda kurulan 120 kurban çadırında esnaf, küçük ve büyükbaş hayvanların büyük bölümünü sattı.

Bayram namazının ardından sabahın erken saatlerinde Mühye'ye gelen Ankaralılar, geniş otopark alanından ilk yardım noktasına, sabah çayı servisinden modern kesim alanındaki caraskal sistemine dek kolaylık sağlayıcı hizmetlerden memnun kaldı.

- Kaçan kurbanlıklar için özel ekip

Mühye Kurban Satış ve Kesim Alanı'nda görev yapan veteriner ekiplerle birlikte, alanı temiz tutmak için 40 personel ve karasinekle mücadeleye yönelik ilaçlama ekipleri görevlendirildi. Temizlik, ilaçlama ve sağlık ekipleri de bayram boyunca alanda hazır bulunacak.

Satış ve kesim alanının çevresinde 5 bin araçlık otopark hazırlanırken, Çankaya Belediyesi, zabıta, veteriner, sosyal yardım, temizlik, fen işleri, kültür ve sosyal işler, destek hizmetleri müdürlüklerinden oluşturulan 200 kişilik ekiple bayram boyunca hizmet verecek.

Sağlık ekipleri de yaralanmalara karşı ilk yardım hizmeti için alanda yer alacak.

Çankaya Belediyesince, kaçan kurbanlıklar için de konusunda uzman kişilerden oluşan bir yakalama ekibi kuruldu. Kaçan hayvanların insanlara ve çevreye zarar vermeden yakalanması için çalışacak ekipler, ilçenin farklı yerlerinden gelecek talepleri de yerine getirmek üzere hazır bekletilecek.

- 7 bin kurbanlık alıcılarla buluştu

Kurbanlık satışlarının başladığı ilk günlerde alana, 2 bin 500 küçükbaş, 3 bin 600 büyükbaş hayvan geldiği, satışların iyi gitmesi sonucu bin hayvanın daha getirildiği ve böylelikle 7 bin kurbanlığın alıcılarla buluştuğu da açıklamada aktarıldı.

Açıklamada ayrıca esnafın ve alana gelen vatandaşların bilgilendirme broşürleri, ücretsiz poşet, çevre temizliği, sabah çorbası, ücretsiz çay servisi gibi uygulamalardan memnun kaldığı ifade edildi.
Kaynak: AA