Başkan Hazinedar Çocuk Festivaline Katıldı

Hakkari Belediyesi ile Beşiktaş Belediyesinin düzenlediği ‘Çocuk Festivali’ne katılan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yöre halkı ile birlikte halay çekti.

Başkan Hazinedar Çocuk Festivaline Katıldı
Önceki gün Hakkari’ye gelen ve Hakkari Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim’i makamında ziyaret eden Başkan Hazinedar, daha sonra esnafları ziyaret etmişti. Bayram namazını Hakkari’de kılan Başkan Hazinedar, Hakkari Evinde muhtarlarla kahvaltı yaptıktan sonra kurban kesimine katıldı.

Başkan Av. Murat Hazinedar daha sonra Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Okay, CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Hakkari Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat İşler Müdürü Ayhan Tunç, Hakkari Bedensel Engiller Derneği Başkanı Mesut Ertuş ile birlikte Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde bulunan Engeliler Evi inşaat temelini attı.

Hakkari Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Ertuş, ilk defa bir engelli evine kavuşmanın sevincini yaşadıklarını belirtirken, Başkan Hazinedar ise, Hakkari’nin hizmetin en iyisine layık olduğunu ve Hakkari’ye hizmetlerinin süreceği müjdesini verdi.

Başkan Hazinedar ve beraberindekiler daha sonra Merzan Mahallesi şehir stadında çocuk parkı açılışını yaparak ‘Çocuk Festivali’ne katıldı.

Burada çocuklarla yakından ilgilenen ve daha sonra canlı müzik ve davul zurna eşliğinde halay çeken Başkan Hazinedar, birlik ve beraberlik mesajları vererek, "Beşiktaş Hakkari, Hakkari de Beşiktaş’tır" dedi.

Şehir stadında düzenlenen programda, Belediye Başkanlığı Kültür ve Sanat İşler Müdürlüğüne bağlı erbane ve sanatçı grubu çocuklar sahne aldı. Ünlü sanatçılar Leyla Uçar ve Mahmut Duman’nın birbirinden güzel Türkçe ve Kürtçe şarkıları seslendirildiği festival, yarışma, ikram ve hediyelerin verilmesi ile son buldu.

İlk defa bu kadar büyük ve renkli çocuk oyun parkları gördüklerini belirten Hakkarili çocuklar ise Hakkari ve Beşiktaş Belediye Başkanlığı ile emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çocuk festivalinin şehir stadyumunda 3 gün boyunca devam edeceği belirtildi.
Kaynak: İHA