AK Partili Yılmaz Açıklaması 'Terör Hiçbir Zaman Amacına Ulaşamayacak'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, “Terörün bir kutsalı, bir değeri olmadığını bu bayram vesilesiyle bir kez daha görmüş olduk. Bir bayram arafesinde bayram sevincini maalesef yine kana buladılar ancak hiçbir zaman başarılı olmadılar, olamayacaklar da” dedi.

AK Partili Yılmaz Açıklaması 'Terör Hiçbir Zaman Amacına Ulaşamayacak'
Bingöl protokolü, Polisevi’nde düzenlenen resmi bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Ali Mantı, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu, İl Jandarma Komutanı Ersin Altay, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, İl Emniyet Müdürü Metin Akay, kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Bayramlaşma töreninin ardından açıklamada bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Maalesef İslam aleminde sıkıntılı bir dönem yaşanıyor. Suriye, Irak, Arakan başta olmak üzere birçok coğrafyada büyük acılar yaşanıyor. Özellikle bu kardeşlerimize bayram vesilesi ile en derin selamlarımızı ve dualarımızı gönderiyoruz. Diğer taraftan hacılar kutsal topraklarda bugün hacı oldular onların da haccını tebrik ediyorum. Bayramlar önemli günlerdir dayanışmanın, kardeşliğin zirveye çıktığı günlerdir. İnşallah bugünleri en güzel şekilde değerlendiririz” diye konuştu.

Bayramlarda ki huzuru, barışı, kardeşliği yaşatmaya devam edeceklerini belirten Yılmaz, “Bu bayram sevinciyle birlikte maalesef Bingöl’de büyük bir acımız var. Güvenlik korucumuz Nesip Özen kardeşimizi arefe gecesi kaybettik. Kendisi şehitlik mertebesine ulaştı Cenab-ı Allah mekanını cennet etsin. Ailesi başta olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyorum. Terör hiçbir zaman amacına ulaşamayacak inşallah. Terörün bir kutsalı, bir değeri olmadığını bu bayram vesilesiyle bir kez daha görmüş olduk. Bir bayram arefesinde bayram sevincini maalesef yine kana buladılar ancak hiçbir zaman başarılı olmadılar, olamayacaklar da. Onlar ne yaparsa yapsınlar biz bu bayramın ruhunu yaşatacağız. Bayramlarda ki huzuru, barışı, kardeşliği yaşatmaya devam edeceğiz. Terör kazanmayacak bayram kazanacak bayramın ruhu kazanacak inşallah. Güvenlik güçlerimiz her türlü çalışmayı yapıyorlar. Vatandaşımızın rahatı için, huzuru için, bayramı huzur içinde geçirmemiz için ellerinden geleni yapıyorlar. Onlara ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte yeni bir acı yaşanmadan bayramı huzur ve barış içinde geçiririz” şeklinde konuştu.

Programın ardından, şehit ailelerini, gazileri ve İnsan Hakları Derneği’ni (BİŞHAK) ziyaret eden protokol üyeleri bir süre burada şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile sohbet etti.
Kaynak: İHA