Adana'nın Geleceği Teknoloji Üretiminde

Adana Ticaret Odası (ATO) Meclis Başkanı Tarkan Kulak, Adana’nın, birçok çağdaş otomasyon sistemini, veri alışverişlerini ve üretim teknolojilerini içeren, “4. Sanayi Devrimi” olarak da adlandırılan “Endüstri 4.0”a Türkiye’de en hızlı geçebilecek ilk şehir olduğunu söyledi. Adana’nın yükte hafif pahada ağır üretim gerçekleştirme zamanının artık geldiğini belirten Kulak, “Adana bütün Orta Doğu’nun marketi haline gelebilir” dedi.

Adana'nın Geleceği Teknoloji Üretiminde
Kasım ayında yapılması planlanan ATO seçimlerinde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Kulak İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Tarkan Kulak, kısa, orta ve uzun vadede hayata geçirmeyi planladığı projelerden bahsetti.

Adana’yı evi gibi gördüğünün altını çizen Kulak, “Evimizi en güzel şekilde temsil etmek, liyakatle bu görevi yerine getirmek, sahip olduğumuz bilgi, birikim ve deneyim ne varsa hepsini ATO’nun ve Adana’nın menfaatleri için kullanmak üzere göreve talip oldum” diye konuştu.



“Herkesle uyum içinde çalışacağız"

Adana iş dünyasını temsil eden diğer oda, borsa ve OSB’nin yanı sıra şehri yöneten vali ve belediye başkanlarıyla uyum içerisinde çalışacaklarının sözünü veren Kulak, şunları kaydetti:

“STK’larla birlikte çatı kurum oluşturarak proje üretmek ve bu projeleri geliştirmek, gençlerimiz için sosyal içerikli etkinliklerin yapılmasını sağlamak, her fikri olanın fikrini açıklayabileceği bir üretim evi (social box) oluşturmak istiyoruz. Ticareti verimli kılarak, Adana ekonomisinin hak ettiği yere gelebilmesine daha fazla katkı sunmayı hedefliyoruz.”

“Yükte hafif pahada ağır ürünler üretmeliyiz"

Fikri olanın fikrini açıklayabileceği üretim evi projesini çok önemsediklerini belirten Kulak, şöyle devam etti:

“Dünyada yazılım sektörüne baktığınızda teknoloji üreten büyük şirketlerin bu düşünce kuruluşlarından çıktığını görüyoruz. Artık bizim de daha fazla geç kalmadan buna ayak uydurmamız gerekiyor. İlerleyen teknoloji ve sanayi içerisinde biz de mutlak surette yerimizi almalıyız. Aksi takdirde hem ülke bazında orta gelir tuzağından kurtulamayız hem de Endüstri 4’te ithalatçı durumuna düşeriz ki bu bizim için en büyük tehlikelerden birisi. İki üniversitemiz var, ikisi de teknik üniversite ayarında. Çukurova Üniversitesi ile Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi. Mutfağı burada oluşturup üretime başlamalıyız. Yükte hafif, pahada ağır ürünler üretmeliyiz.”

Adana Endüstri 4.0’a en yakın şehir"

Dünya devlerinin, Türkiye’yi bulunduğu coğrafyadaki ülkeler arasında Endüstri 4.0’a en hızlı geçebilecek ülke olarak gösterdiğini dile getiren Tarkan Kulak, “Dijital dünya Endüstri 4.0’a geçmek bizim için artık bir elzem. Adana da Türkiye’de Endüstri 4.0’a en hızlı geçebilecek ilk şehirdir” dedi.

ATO Meclis Başkanı Tarkan Kulak, bölgede yaşanan savaşların eninde sonunda biteceğini ifade ederek, “Savaşlar sona erdiğinde Adana, bütün Orta Doğu’nun marketi haline gelebilir. Ben buna inanıyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA