TÜGŞAV Başkanı Aylar Açıklaması

'Asker kılığında milletin bağrına kurşun sıkan, F16'lardan ölüm yağdırıp 250 vatandaşımızı şehit eden bu katillerin ağababaları, 'tiyatro' algısı ile darbe üzerinden darbe yapmaktadır'.

Türkiye Şehit Aileleri ve Gaziler Vakfı (TÜGŞAV) Başkanı Gazi Lokman Aylar, 'Asker kılığında milletin bağrına kurşun sıkan, F-16'lardan ölüm yağdırıp 250 vatandaşımızı şehit eden bu katillerin ağababaları, 'tiyatro' algısı ile darbe üzerinden darbe yapmaktadır.' değerlendirmesinde bulundu.

Aylar, yaptığı yazılı açıklamada, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın FETÖ'nün darbe girişimiyle ilgili açıklamalarına tepki gösterdi.

15 Temmuz'un, dış mihrakların besleyip, ihanetle Türkiye'nin üzerine saldığı vatansız Fetullahçı Terör Örgütü'nün alenen yaptığı, silahlı ve 80 milyonun şahitliğinde bir darbe olduğunu belirten Aylar, birçok kişinin şehit olduğu darbe girişimine yönelik 'tiyatro' sözlerinin, Türk milletini yürekten yaraladığını vurguladı.

Lokman Aylar, şunları kaydetti:

'FETÖ'cü cinayet şebekesinin 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra başlatılan tiyatro algısı gün geçtikçe haddini ve sınırlarını aşarak ülke aleyhine büyüyor. Asker kılığında milletin bağrına kurşun sıkan, F-16'lardan ölüm yağdırıp 250 vatandaşımızı şehit eden bu katillerin ağababaları 'tiyatro' algısı ile darbe üzerinden darbe yapmaktadır. Dün o kuklaların eline silah veren malum kişi ve çevreler bugün tiyatro açıklamalarıyla besledikleri yılanı aklama gayretindeler.'

Kaynak: AA