Trabzon'daki FETÖ Davası

Aralarında örgüt lideri Gülen'in yeğenleri ile Arsin 'ilçe imamı'nın da bulunduğu 11'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davaya devam edildi 'FETÖ imamı', sohbete katılanlara örgütü güçlü göstermek için 'Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlar daha toplantı bitmeden Pensilvanya'ya gidiyor' ifadesini kullanmış.

TRABZON – Trabzon’da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında aralarında Arsin 'ilçe imamı' ve örgüt lideri Fetullah Gülen'in yeğenlerinin de yer aldığı 11'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davaya tanık ifadeleriyle devam edildi.

Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile avukatları, sanık yakınları ve tanıklar katıldı.

Tanık Murat Payzan, beyanında, Arsin ilçesinde Zaman gazetesine ait Feza Yayıncılık AŞ'de 2007 yılından itibaren paketleme elemanı olarak çalıştığını söyledi.

Haftada bir kez toplantı düzenlendiğini aktaran Payzan, toplantıları genellikle müdürün organize ettiğini ve dışarıdan gelen 'imamların' dini konularda sohbet ettiğini, kimi zaman da Fetullah Gülen'in makalelerinin okunduğunu söyledi.

Payzan, 15 Temmuz akşamı bazı bilgiler geldiğini belirterek, 'Savaş Sağır, 'Uçaklar geliyor, göreceksiniz gününüzü' diyordu. Sağır, örgütü fazla savunduğundan anlaşamıyorduk. Ben şaka olarak düşündüm.' ifadesini kullandı.

Mahkeme tarafından sorulması üzerine Payzan, salondaki kişilerden Aydın Öztürk’ü teşhis ederek, sohbetleri anlatan kişi olduğunu belirtti. Daha sonra teşhis ettiği Dinar Sönmez’in ise Öztürk’ün yerine gelerek sohbetlere devam ettiğini kaydetti.

Tanıklar, Cemal Yavuz ve Ali Yaşar Bayram da sanıklardan Arsin 'ilçe abisi - (imamı)' olduğu öne sürülen Aydın Öztürk’ü tanıdıklarını beyan ederek, Öztürk’ün sohbetlerde 'imamlık' yaptığını aktardılar.

- FETÖ’nün 'maklube' taktiği

Arsin'de esnaflık yapan tanık Ümit Gençtürk ise sanık Öztürk’ün, zaman zaman marketine ziyarete geldiğini belirterek, 'Zaman gazetesinde 'maklube' yapacağız, katılır mısın' dedi. Kabul edip gittim. İş dolayısıyla fazla müsait olamıyordum.' şeklinde konuştu.

Gençtürk, Öztürk’ün dükkanına geldiğinde kendisine Fetullah Gülen’in kitaplarından hediye ettiğini söyledi.

Çeşiti gezilere katıldığını ifade eden Gençtürk, Aydın Öztürk’ü Arsin sorumlusu olarak tanıdığını ve Dinar Sönmez’in ise onun yerine geldiğini aktardı.

Tanık Tahsin Zengin de 'Maklube diye yemeğe davet ediyorlardı. Zaman gazetesi ile bir ev ve yurtta düzenlenen yemeklere katıldım. Bu yemeklere Aydın Öztürk davet ediyordu.' şeklinde konuştu.

Zengin, 17-25 Aralık sürecinden sonra toplantılara katılmadığını, ilçedeki yurtta düzenlenen toplantıda örgütün Arsin 'ilçe abisi - (imamı)' Aydın Öztürk’ün, sohbete katılanlara örgütü güçlü göstermek için 'Milli Güvenlik Kurulu'nda alınan kararlar daha toplantı bitmeden Pensilvanya'ya gidiyor.' ifadesini kullandığını söyledi.

- Hükümet aleyhine tweet atılması talimatı

Öztürk’ün herkesin Sızıntı dergisi ve Zaman gazetesi abonesi olmasını istediğini aktaran Zengin, aynı zamanda herkesten Twitter üzerinden hükümet aleyhinde twitler atmasını istediğini öne sürdü.

Zengin, yurtta katıldığı bir toplantıda Öztürk’ün kendisine bayrak ve Kuran-ı Kerim hediye ettiğini söyledi.

17-25 Aralık sürecinden sonra iş yerine gelen Öztürk ile aralarında geçen konuşmada, CHP’ye oy istediğini belirten Zengin, 'Doğu’da kime vereceksiniz’ dedim. Bana hükümetin karşısında kim güçlüyse ona vereceklerini söyledi.' ifadesini kullandı.

Dönemin Arsin Kaymakamı S.A’nın korumalığını yapan tanık Yeter Açıkmeşe ise Aydın Öztürk’ün zaman zaman makama ziyarete geldiğini söyledi.

Açıkmeşe, Kaymakam S.A'nın, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki ziyaretlerini Öztürk ile yaptıklarını savundu. Duruşmaya yarın devam edilecek.
Kaynak: AA