Spor İstanbul, 'SPORAŞK' Şarkısını Tanıttı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor İstanbul ve sanatçı Aydın Kurtoğlu'nun iş birliği ile yapılan 'SPORAŞK' şarkısının lansmanı yapıldı Spor İstanbul Genel Müdürü Özbayraktar:'Bu klibi büyük kitlelere ulaştıralım ki çocuklarımız mutlu olsun, yüzü gülsün ve kötü alışkanlıklardan uzak dursun' İBB Başkan Danışmanı Turunç:'Atılan her adım, Türkiye'nin ve gençlerin geleceğine yönelik güzel adımlardır. Kimin emeği geçtiyse yürekten kutluyorum' Sanatçı Aydın Kurtoğlu:'Bu projenin içinde yer aldığım için çok mutlu oldum ve gurur duydum. Umarım bu proje ülkemizde ses getirir ve güzel yerlere gider'

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Spor İstanbul ve sanatçı Aydın Kurtoğlu'nun iş birliği ile yapılan 'SPORAŞK' şarkısının tanıtımı gerçekleştirildi.

Sepetçiler Kasrı'ndaki tanıtım toplantısına Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, İBB Başkan Danışmanı İsmail Hakkı Turunç ile Aydın Kurtoğlu katıldı.

Basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özbayraktar, keyifli ve heyecanlı bir gün yaşadıklarını belirterek, 'Spor İstanbul olarak dertlendiğimiz bazı konular var. Dünya ülkelerinde çocukların spora ilgisi, bizim çocuklarımızdan daha fazla. Lisanslı sporcu sayımız çok az. Bununla ilgili birçok proje hayata geçiriyoruz. Mesela 3 yıldır çocuk maratonu gerçekleştiriyoruz. Bize ümit veren ve motivasyon sağlayan, çocuklarımıza yönelik bir şey yaptığımız zaman ilginin fazla olması. Şu an dünyanın en büyük çocuk maratonunu yapıyoruz. Onun için geleceğimiz emin ellerde.' diye konuştu.

Daha fazla olimpiyat sporcusu çıkarmak için birçok proje hayata geçirdiklerini vurgulayan İsmail Özbayraktar, şunları kaydetti:

'Suya Adını Yaz projemizde 2028'de olimpiyat şampiyonu olacak çocuklarımızı yetiştiriyoruz. İşin sunumun da önemli olduğunu düşünüyoruz. İşin sunumu güzel olduğu zaman, çok daha daha başarılı ve katılımın yüksek olduğu organizasyonlar oluyor. Aynı yöne baktığımız bir arkadaşımız Aydın Kurtoğlu ile bir proje yapmayı düşündük. Kendisi de çocuklar için bir şeyler yapmak isteyen birisi. Onunla beraber bu yola çıktık. Kendisi 'SPORAŞK' diye bir şarkı yaptı. Şarkının klibinde maskotumuz 'Sportos' da yer aldı. Bu klibi büyük kitlelere ulaştıralım ki çocuklarımız mutlu olsun, yüzü gülsün ve kötü alışkanlıklardan uzak dursun.'

İsmail Hakkı Turunç ise şarkının ve çekilen klibin keyif verici bir çalışma olduğuna değinerek, 'Klibi ilk kez izledim. Keyif verici bir çalışma olmuş. Özellikle gençlere ve her yaş grubundaki insana sporu sevdirmek adına, uzun yıllar bu klip insanların ilgisini çekecek. Ya gençlerimiz uyuşturucu bataklığında ve lüzumsuz alanlarda ömürleri tükenecek veya toplumu sağlıklı hale getireceğiz. Atılan her adım, Türkiye'nin ve gençlerin geleceğine yönelik güzel adımlardır. Kimin emeği geçtiyse yürekten kutluyorum.' şeklinde görüş belirtti.

- Aydın Kurtoğlu: 'Çok mutlu oldum ve gurur duydum'

Aydın Kurtoğlu ise projenin içinde yer almaktan dolayı mutlu ve gururlu olduğunu dile getirdi.

Projenin Türkiye'de ses getirmesini temenni ettiğini aktaran Kurtoğlu, 'İsmail Özbayraktar'ı ziyaret ettiğimde çocuklar için bir şey yapmak istediğimi anlattım. Kendisi, projenin fikir babası olarak, bir şarkı yapmamı önerdi. Bu bir ekip işi. Çalışma arkadaşlarım Serkan Balkan ve Hande Ünsal'ın katkılarıyla çocukların enerjisini içimize çekerek, 'SPORAŞK' adlı bir şarkı yaptık. 'Sportos' karakteriyle eğlenceli bir klip çektik. Bu projenin içinde yer aldığım için çok mutlu oldum ve gurur duydum. Umarım bu proje ülkemizde ses getirir ve güzel yerlere gider.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA