Sokak Hayvanlarına Su Ve Mama Kabı Dağıtıldı

Bursa Orman Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürlüğü ve Gölpazarı Belediye Başkanlığınca sokak hayvanlarına su ve mama kabı dağıtıldı.

Bursa Orman ve Su İşleri Bakanlığı 2. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, Gölpazarı Belediyesi Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde düzenlenen dağıtım töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, sokakta yaşayan hayvanların aç ve susuz kalmalarını önlemek amacıyla her yıl çeşitli faaliyetler düzenlendiklerini bildirdi.

Gölpazarı Belediyesi tarafından 120 köpek ve 15 kedi kapasiteli geçici bakımevinin 2016 yılında faaliyete geçtiğini anlatan Bulut, şunları kaydetti:

''Sokak hayvanlarını kısırlaştırmak için veterinerlik hizmeti satın alınarak 120 köpeğin kısırlaştırma işlemi tamamlandı ve HAYBİS sistemine işlendi. Müdürlüğümüzce 10 kedi eviyle 100 tane su, mama kapları belediyeye teslim edildi. Tespit edilen alanlara yerleştirilerek kedi evleriyle sokak hayvanlarının refahına katkı sağlanması amaçlandı. Aynı zamanda kapımızın yanına Bir Kap Su, Bir Kap Yiyecek Projesi ile mahallemizde, sokağımızda ve köyümüzde paylaştığımız canlılar, aç ve susuz kalmayacak. Hak ettikleri bir yaşamı sürdüreceklerdir. Çocukların ve halkın duyarlığını arttırmak, bilinçli ve yaratılan her türlü canlıya saygı ve sevgi duyan bir dünya isteğiyle çalışmalar devam ediyor.''

Belediye Başkan Vekili Halil Cebeci ise veterinerler tarafından 60 köpeğin Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezinde kısırlaştırma, bakımları ve aşılarını yaparak yeniden doğa ortamına bırakacaklarını ifade etti.

Hayvan Severler Derneği üyelerinden Ayşe Köse de asıl görevlerinin bundan sonra başladığını belirterek, su ve mama kaplarının takibini yapacaklarını söyledi.

Etkinliğe, Bilecik Milli Parklar Şube Müdürü Nezir Ayhan ve hayvanseverler katıldı.

Kaynak: AA