Sokak Hayvanları İçin Barınma Ve Rehabilitasyon Merkezi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, içerisinde kedi ve köpek pansiyonu, tedavi, eğitim ve rehabilitasyon alanlarının bulunduğu Sokak Hayvanları Barınma ve Rehabilitasyon Merkezi yapımına başladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Karakurt Mahallesi'nde 135 dönüm alana yapılacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi inşaatında incelemelerde bulundu.

Başkan Zolan, içerisinde kısırlaştırma binası, köpek pansiyonu, tedavi binası, hasta bakım servisi, karantina binası, kedi pansiyonu, morg, ilk kabul, idari bina, sosyal tesis, ameliyathane, poliklinik ve kedi evleri bulunan kompleksin inşaatında yüzde 65'lik fiziki gerçekleşmenin tamamlandığını söyledi.

Denizli'de 2008 yılından beri hizmet veren Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı'nın kapasitesinin artırılması ve sokak hayvanlarına yönelik daha modern bir tesis kurulması için söz verdiklerini hatırlatan Zolan, şöyle konuştu:

'Sokak hayvanlarımıza sahip çıkma ve onlara daha uygun şartlarda yaşama imkanını sağlama adına projemizi başlattık ve sokak hayvanlarının her türlü ihtiyacını karşılayacak güzel bir proje yaptık. Bu belki de Türkiye'nin en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi. Denizli'deki sokak hayvanlarımızı yapacağımız bu modern tesiste bakıma almak, tedavi etmek ve bunu da teknolojinin en üst seviyesinde yapmak adına güzel bir yatırıma başladık. Şu anda yüzde 65 seviyelerine geldik. İnşallah ekim ayının sonunda bu tesisimizin yapımı tamamlanacak. Sokak hayvanlarımızın bakımı, tedavisi ve her türlü tıbbi müdahalesi burada yapılacak.'

Kaynak: AA