Sakarya Merkezli 4 İlde 'Bylock' Operasyonu Açıklaması 7 Tutuklama

Sakarya merkezli 4 ilde gerçekleştirilen Fetullahçı Terör Örgünü/Paralel Devlet Yapılanması’na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda "Bylock" kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan 11 şüpheliden 7’si tutuklanırken, 4 şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Sakarya merkezli 4 ilde operasyon düzenlendi.

İstanbul, Kocaeli, Manisa ve Ağrı illerinde Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda, örgütün şifreli mesajlaşma programı "Bylock"u kullandıkları tespit edilen ve haklarında FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma suçundan H.N.A. (50), H.Ş. (26), S.Ç. (36), Ü.B. (32), M.D. (38), E.Ç. (35), İ.Ç. (53), O.Ç. (34), A.D. (26), A.Ç. (37) ve O.A. (58) isimli toplam 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Şüpheli şahıslar emniyetteki işlemlerin ardından adli mercilere sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüpheli şahıslardan, 7’si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 4 şahıs ise adli kontrol şartı ile mahkemece serbest bırakıldı.
Kaynak: İHA