Ortadoğu Barış Süreci

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, ABD yönetimi ile uluslararası topluma, 1967 sınırlarında iki devletli çözüm seçeneğini uygulaması için İsrail hükümetine baskı yapma çağrısında bulundu.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, ABD yönetimi ile uluslararası topluma, '1967 sınırlarında iki devletli çözüm seçeneğini uygulaması ve tüm Yahudi yerleşim birimi faaliyetlerini durdurması' için İsrail hükümetine baskı yapma çağrısında bulundu.

Ureykat, Batı Şeria'da yer alan Eriha kentindeki ofisinde Avrupa Birliğinin (AB) Ortadoğu Barış Süreci Temsilcisi Fernando Gentilini, İsveç Barış Süreci Temsilcisi Per Örneus, İsviçre Barış Süreci Temsilcisi Ronald Steininger ve ABD'nin Kudüs Başkonsolosu Donald Blome ile ayrı ayrı görüşmeler yaptı.

Görüşmelerin ardından yaptığı yazılı açıklamada Ureykat, ABD yönetimi ile uluslararası topluma, '1967 sınırlarında iki devletli çözüm seçeneğini uygulaması ve tüm Yahudi yerleşim birimi faaliyetlerini durdurması' için İsrail hükümetine baskı yapma çağrısında bulundu.

Ureykat, açıklamasında 'Ortadoğu'da güvenlik ve istikrarın aynı zamanda terör ve radikalizme karşı zaferin anahtarı, İsrail işgalinin sona ermesi ve 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasıdır.' ifadelerini kullandı.

FKÖ Genel Sekreteri Ureykat, başta Yahudi yerleşim birimleri, Filistinli mülteciler, olmak üzere güvenlik, istikrar, Filistinli tutuklular meselelerinin uluslararası meşru kararlar uyarınca çözüm getirilerek sonlandırılabileceğini kaydetti.
Kaynak: AA