'Örgüt, Üyesi Olan Astsubaylarda Gizliliği Ön Planda Tutardı'

FETÖ/PDY'nin Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki 'mahrem' yapılanmasına ilişkin 88'i asker, 52'si sivil, 140 sanığın yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi İtirafçı sanık eski astsubay H.D: 'Örgüt, üyesi olan astsubaylarda gizliliği ön planda tutardı. 'Tanıdığınız biri olursa görmezden gelin.' derlerdi. Gizli kalmak için aynı evde kaldığımız kişilerle bile birbirimizi tanımazdan gelirdik'

Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığındaki 'mahrem' oluşumuna ilişkin, 88'i asker, 52'si sivil, 140 sanığın yargılandığı davanın görülmesine sanık savunmalarıyla devam edildi.

Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklarla taraf avukatları katıldı.

Tutuklu sanık Kasım Yakar savunmasında, telefonunda yüklü olduğu iddia edilen ByLock programını kullanmadığını, FETÖ'ye ait okullarda okumadığını ve bu yapıyı bir terör örgütü olarak gördüğünü belirterek tahliyesini talep etti.

İtirafçı sanık eski astsubay H.D. de bir dönem FETÖ'nün Samsun'daki ışık evlerinde kaldığını, 'ByLock' kullandığını, etkin pişmanlıktan yararlandığını ve örgütün çözülmesine yönelik bildiği her şeyi anlattığını söyledi.

Örgüt üyeleriyle, üniversiteye başladığında yaşadığı maddi imkansızlıklar nedeniyle tanıştığını ifade eden H.D, 'Samsun'da üniversite kazandığımda FETÖ üyelerinin açtığı standa gittim, param olmadığını, onlarla kalmak istediğimi söyledim. Beni dershaneye götürdüler, sonra eve yerleştirdiler ve kurallarını söylediler. Kod adı İsak olan kişi bana ikinci senenin sonunda 'Polis ya da subay olmak ister misin?' diye sordu. Ben de çaresizlikten kabul ettim.' dedi.

H.D, örgüt evlerinden tanıdığı bazı sanıkları daha sonra Jandarma Komutanlığı'nda gördüğünü belirtti. Ankara'da Beytepe'deki öğrenciliği sırasında kendisinden sorumlu olan mahrem imamın Konya'ya tayin olduğunu ve kendisini Cemil kod adlı başka bir imama devrettiğini anlatan H.D, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Adını bilmediğim Cemil kod adlı kişi, bana Konya'da ByLock programını yükledi. Ben örgütten ayrılmak istiyordum, 'kız arkadaşın olmayacak, bizim istediğimiz kişiyle evleneceksin, himmet vereceksin.' gibi talepleri oldu. Korktum, ayrılmak istedim ama ayrılamadım. Örgüt, üyesi olan astsubaylarda gizliliği ön planda tutardı. 'Tanıdığınız biri olursa görmezden gelin.' derlerdi. Gizli kalmak için aynı evde kaldığımız kişilerle bile birbirimizi tanımazdan gelirdik.'

İhraç edildikten sonra memleketinde çobanlık yapmaya başladığını söyleyen H.D, maddi imkansızlıktan dolayı mahkemeye gelemeyeceğini belirterek davadan vareste tutulmasını talep etti.

Duruşmaya, yarın devam edilecek.

Kaynak: AA