Milletvekili Kurt, Aromatik Tıbbi Bitkiler İçin Fransa'da

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, kentte hayata geçirilen Tıbbi Aromatik Bitkiler Vadisi Projesi ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere Fransa'ya gitti.



Milletvekili Kurt, yaptığı yazılı açıklamada, Fransa'nın Frovence bölgesinde bulunan lavanta bahçelerinde ve işleme tesislerinde incelemelerde bulunmak üzere Fransa’ya gittiğini, burada edindikleri tecrübeleri Çorum’daki tıbbi aromatik bitki üreticileri ile paylaşacaklarını ifade etti.

Çorum’un coğrafi özellikleri ve iklimi yönünden aromatik tıbbi bitkilerin yetiştirilmesine uygun olduğuna dikkat çeken Kurt, kentte aromatik tıbbi bitkilerin üretiminin artırılmasını sağlamak için elinden geleni yapacağını aktardı.

Lavanta gibi aromatik tıbbi bitkilerin yetiştirilmesinin kentin ekonomisine büyük katkı sağlayacağını vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:

'Çorum'da başlattığımız aromatik bitki yetiştirme projemiz kapsamında sözleşmeli tarım yöntemiyle Uğurludağ ilçemizde 5 çiftçimiz lavanta bitkisi çeşidini ekerek, başarılı şekilde hasadını yapmıştır. Hasadı gerçekleştirilen lavantalar Sungurlu’da bulunan Nuturoil firması ile 5 yıllık anlaşma yapılarak teslim edilmiş, böylelikle çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını almaya başlamışlardır. Lavanta tarlalarının görsel güzelliğiyle de hasat dönemlerinde yerli ve yabancı binlerce turisti Çorum'a çekeceğine inanıyorum.'

Milletvekili Kurt'un Fransa ziyaretine, AK Parti İstanbul Milletvekili Serap Yaşar, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Çiftçi ile iş adamları katıldı.

Kaynak: AA