Manisa'da Etkili Olan Dolu Ve Kuvvetli Rüzgar

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Baybatur: 'Hükümet olarak, milletvekilleri olarak biz de, bu afete uğramış çiftçilerimizle alakalı sorunların çözülmesi noktasında elimizden geleni yapacağız'.

AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Turgutlu ilçesinde etkili olan dolu ve kuvvetli rüzgardan dolayı zarar gören tarım arazilerinde incelemelerde bulundu.

Milletvekili Baybatur, Musalar Yeniköy Mahallesi'nde çiftçilik yapan vatandaşlarla bir araya gelerek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Turgutlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Musa Çallı ve Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şenol'dan dolu ve kuvvetli rüzgardan zarar gören bölgelerle ilgili bilgi alan Baybatur, zarara uğrayan çiftçilerin sorunlarının çözülmesi için çalışma başlatılacağını söyledi.

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) önemine dikkati çeken Baybatur, şunları kaydetti:

'TARSİM sigortalı olanlar için, zarar ziyanın tespiti için arazide ekspertizler çalışıyor. TARSİM'li olmayanlarla alakalı da devlet olarak ne yapabileceğimize bakacağız. Gelmiş geçmiş olsun. Afeti önleyemeyiz. Çiftçilerimize çağrıda bulunuyorum. TARSİM sigortalarını yaptırmalarını rica ediyorum. Bu tip şeyler olduğu zaman en azından maliyetlerini, zararlarını bu şekilde sigorta eliyle karşılamış olurlar. Aksi takdirde eldeki de gidiyor ve sıkıntı oluyor. Hükümet olarak, milletvekilleri olarak biz de, bu afete uğramış çiftçilerimizle alakalı sorunların çözülmesi noktasında elimizden geleni yapacağız.'

Kaynak: AA