Mahmutlara Yeraltı Çöp Konteyneri

Alanya Belediyesi Mahmutlar Atatürk Caddesi’ne yeraltı çöp konteyneri yerleştiriyor.

Mahmutlara Yeraltı Çöp Konteyneri
Alanya Belediyesi, Mahmutlar Mahallesi Atatürk Caddesi’ne yer altı çöp konteynerleri yerleştiriyor. Bölgede 21 adet yeraltı çöp konteynerinin montaj işlemine başlandı. Alanya Belediyesi’ne bağlı ekipler, 2 kilometrelik alanda aralıksız montaj çalışmalarına devam ederken çalışmaların bu hafta içinde tamamlanacağı açıklandı.

2 Kilometrelik bisiklet yolu kullanıma açıldı

Mevlâna Caddesi ile Şükrü Bağışlar Parkı arasında projelendirilen iki kilometre uzunluğundaki yağmur suyu drenaj hattı çalışması ve üstyapı düzenlemelerinin tamamlandığı Atatürk Caddesi’nde, 2 kilometre bisiklet yolu da tamamlanarak vatandaşların hizmetine açılırken 35 bin metrekare parke taşı ve iki taraflı kaldırım çalışmaları da sona erdi.

Ekmek büfeleri de monte edilecek

Alanya Evleri’nin mimarisini yansıtan ve elektrik enerji ihtiyacını da çatısına yerleştirilen güneş enerji panellerinden karşılayan ekmek büfeleri de yeraltı konteynerlerinin ardından Mahmutlar Atatürk Caddesi’ne yerleştirilerek vatandaşların kullanımına sunulacak. Ayrıca “Ekmeğini Değerlendir” sloganıyla bayat ve fazla ekmeklerin çöpe gitmesini engelleyecek bayat ekmek toplama kutuları da çalışmalar kapsamında Atatürk Caddesi’ne yerleştirilecek.

Yücel: “şehrimiz modernleşiyor”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Mahmutlar Mahallesi’ne kazandırılan prestij caddesinin şehre değer katacağını vurguladı. Yücel, “Mahmutlar Atatürk Caddesi’nde yapım aşaması tamamlanmak üzere olan prestij caddemizle birlikte bölgemiz modern bir görünüme kavuşacak. Alaiye Caddesi ve Kestel Mahallemizin ardından Mahmutlar Mahallemize kazandırdığımız üçüncü prestij caddesi, şehrimize büyük bir değer katacak. Prestij caddesinin şimdiden Mahmutlar halkımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA